2012. február 5.

Szerző:
Sándor Judit

Konecranes Kft. • konecranes.hu

A Konecranes az atomerőművekben

Minősített beszállítója lett a Paksi Atomerőmű Zrt.-nek a Konecranes Kft., amely az eddigi együttműködésre építve tovább kívánja bővíteni paksi tevékenységét. A daruzás terén világelső finn óriáscég tulajdonában levő hazai leányvállalat idén január 9-én nyerte el a kitüntető címet.


Az Ujhelyi Csaba ügyvezető igazgató által irányított, immár 22 éves Konecranes Kft.-nek van mire építenie, ha bővítésről van szó. Leányvállalatként ugyanazt a színvonalú szolgáltatást tudja nyújtani, amit a százéves finn anyavállalat, amely a világ 45 országában van jelen. Az emelőgépek piacán vezető helyen álló Konecranes kétmilliárd euró éves árbevételt produkál, és körülbelül tízezer embert foglalkoztat. A hazai cég működését jól jellemzi az a lefedettség, amelynek alapját 40 olyan technikus jelenti, akik néhány órán belül az ország bármely pontjára oda tudnak érni. A karbantartást, szervizelést végző technikusok önállóan, közvetlen kapcsolat keretén belül működnek együtt a partnerekkel. Szervizgépkocsival, laptoppal, mobiltelefonnal felszerelve, a hét minden napján 24 órán keresztül a legrövidebb idő alatt elvégzik a munkájukat.

Ujhelyi Csaba nem csak a korábbi és ma is futó jó együttműködés miatt gondolja, hogy a legnagyobb hazai erőműben további lehetőségei vannak a kft.-nek. A finn Konecranes az utóbbi időben nemzetközi szinten is tovább erősítette jelenlétét a különböző atomerőművekben. A társaság – azzal, hogy a tengerentúlon megvásárolt egy elsősorban ezzel a speciális területtel foglalkozó céget – amerikai székhellyel létrehozott egy központot, amely a Konecranes összes atomerőművi munkáját felügyeli. A cégnek imponáló referenciái vannak a világ számos országában (Finnország, Franciaország, Németország, Svédország, Oroszország, India, Kína, USA, Kanada) mind az új berendezéseket, mind a meglévő emelőgépek modernizációját, szervizelését illetően.

A Konecranes jelenlegi paksi tevékenységéhez hozzátartozik, hogy az erőmű illetékesei előírták a finn cég komponenseinek beépítését a technológiai daruk folyamatban lévő modernizálásához, hiszen a Konecranes rendelkezik a megfelelő tanúsítványokkal, komponensekkel. Ugyanakkor, a hagyományoknak megfelelően, a Paksi Atomerőmű Zrt.-nek nagy tudású szakemberei vannak az emelőgépek területén is. A szakterületen dolgozók nagy tapasztalattal bírnak, a Konecranes termékeivel és a cég szakembereivel együttműködve a ma elérhető legkorszerűbb technológia alkalmazását teszik lehetővé Magyarországon is. Ujhelyi Csaba szerint a helyiek képesek elvégezni a Konecranes berendezéseivel kapcsolatos munkálatokat, de a megbízható tervezési és kivitelezési tevékenységhez, valamint a karbantartáshoz és a hosszú távú biztonságos üzemeléshez szervezett együttműködés kialakítása szükséges. A cégvezető tisztában van azzal, hogy az atomerőművek esetében a biztonság a legfontosabb, amit munkatársai garantálni tudnak.

A Konecranes az erőmű rendelkezésére áll korszerű gépeivel, a hozzájuk kapcsoló­dó technológiákkal, amelyeket a helyi ismeretekkel rendelkező, nagy karbantartási tapasztalatokkal bíró paksi kollégák jól fel tudnak használni, hiszen kiváló szakemberek dolgoznak ott is, viszont ehhez a szakcéggel történő szoros együttműködés szükséges.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka