2013. április 4.

Szerző:
B. Szabó Edina

A többnyelvű honlap nem álom?

Amikor új honlap készül vagy új bejegyzés meglévő honlapunkra, a fő nyelven kívül – ami a honi vállalatoknál túlnyomórészt még mindig a magyar – általában nem kapnak elegendő figyelmet az idegen nyelvű mutációk. Pedig néhány speciális esettől eltekintve akár hazai környezetben is teremthetünk nemzetközi piacot.


Ehhez többnyelvű weboldalra és természetesen nyelveket beszélő munkatársakra van szükség. Viszont egy komplett weboldalt lefordítani nagyon nehéz, költséges és hosszadalmas, hacsak nincs a kezdetektől betervezve. Ember legyen a talpán azonban, aki a változásokat időben beilleszti a lefordított verziókba. A web­oldal nem egyszerű szöveges dokumentum. A szöveg itt nem áll rendelkezésre egyben, hanem az adatbázisokban és úgynevezett CMS rendszerekben tárolódik, amiből nem lehet egyszerűen kinyerni a szöveget fordításra, visszatenni oda pedig még bajosabb.

Egy magyar fejlesztéssel viszont könnyen ke­zel­hetőnek látszik ez a probléma, már ami a weboldalak lefordítását és folyamatos keze­­lését illeti.
Az Easyling olyan megoldás, amellyel az összes felmerülő probléma – szöveg, táblázatok fordítása, átadása, változások követése – egyszerűen elrendezhető.

Az érdeklődőknek nincs más dolguk, mint az alkalmazás weboldalán megtudni az adott weboldal különböző nyelvekre való lefordításának költségét, ezután egy kattintással elkészül a fordítás, anyanyelvi fordító közreműködésével. Az anyanyelvi fordító ebben az esetben akár az adott nyelvterületen élő fordítót is jelentheti, vagy ügynökséget, vagy saját fordítónkat, aki használja ezt az eszközt. Így elkerülhetőek például a Google fordító okoz­ta nyelvtanilag finoman szólva is érdekes helyzetek. A végeredmény nem egy Word/Excel fájl lesz, hanem a szolgáltató létre is hozza működő, kész, idegen nyelvű weboldalunkat. Tulajdonosként megtudjuk a weboldalunkra vonatkozó árat, alapból két nyelven (németül és angolul), de választhatunk mellé bármennyit, megkapjuk a kalkulált költséget.

A havi költség, oldalszámtól függően, 10–200 euróig fixen beütemezhető, és mielőtt döntenénk, lehe­tőség van egy 30 napos ingyenes próbaműködésre is.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka