2011. október 5.

Szerző:
Pelleiné Nagy Viktória

Adománygyűjtés – Help Africa Feed Itself!

A BCE Innovációs Központ Nonprofit Kft. több éve kiemelkedő munkát végez az egyetemi kutatási tevékenységek bővítése, a kutatási eredmények, szellemi termékek gazdasági és oktatási hasznosítása terén, növelve a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) folyó munka eredményességét. Nemzetközi projektjeink során nehéz helyzetben lévő partnereinkkel, térségekkel is talál­ko­zunk. A sorsukkal, sokszor kilátástalan helyzetükkel való szembesülés felhívja a figyelmet valamennyiünk felelősségére, és ez tettekre sarkall bennünket.


Oktatóbázis Nigériában

Legújabb projektünk keretében Nigériában alapítunk oktatói bázist hátrányos helyzetű fiatalok képzésére, hogy egyetemre jussanak és ott élelmiszer-biztonsági és -technológiai tanulmányokat folytassanak. Tapasztalataink szerint az élelmiszer-biztonság fejlesztése kulcsfontosságú a 150 milliós, legnépesebb afrikai országban. A mezőgazdaság Nigéria vidéki lakosságának 90 százalékát foglalkoztatja, és a legtöbb gazdaság egyhektárosnál kisebb területen működik. Mind a vidéki, mind a városi lakosság körében jellemző a fehérjehiányos táplálkozás és az élelmiszer-biztonság alacsony szintje. Célunk olyan szakemberek képzése, akik saját közösségeik mentoraivá válhatnak, és tudásukat a helyi élelmiszer-előállításban, -feldolgozásban és -kereskedelemben hasznosíthatják.

Célunk elérése érdekében létrehoztunk egy adománygyűjtő oldalt, hogy a lehető legszélesebb körben felhívjuk a figyelmet a projektre, amelynek segítségével a világ bármely pontjáról támogatói hozzájárulásokat tudunk fogadni.
Az adománygyűjtő akció célja, hogy a lehető legrövidebb időn belül összegyűjtsük a még szükséges 60 000 dollárt adományozóinktól. Ebből az összegből félévente 30 diák oktatását tudjuk fedezni.

Magyar egyetemi oktatók és egy nigériai partner bevonásával létrehoztunk egy előkészítő képzési rendszert (facebook.com/unicorvinus.preparatory), amelynek keretében angol nyelvet, matematikát, informatikát és igény szerint további tantárgyakat oktatunk. Az egyetemi előkészítő programunk mellett rövid képzési idejű felnőttképzési programokat is indítunk élelmiszer-feldolgozás és élelmiszer-biztonság témakörökben.
A képzések helyszíne Abuja, Nigéria fővárosa, ahol a közeljövőben mintagazdaság létrehozását is tervezzük.
További információkért kérjük, keresse fel honlapunkat: http://givingforafrica.ws.


Pályázat- és Partner­figyelő hírlevél

Cégünk tevékenységének másik fontos eleme a pályázati tevékenység, amely pályázatfigyelést, tanácsadást, a pályázati anyagok el­készítését, szükség esetén egyetemi vagy külső partnerek felkutatását és bevonását, a projektmenedzsment és pályázati monitoring tevékenységet foglalja magában.
Jelentőségénél fogva nagy hangsúlyt kap az EU 7 kutatási keretprogramban való részvétel.
Az aktuális pályázati lehetőségekről, a pályázatokkal kapcsolatos hírekről, eseményekről a hetente megjelenő Pályázat- és Partnerfigyelő hírlevéllel tájékoztatjuk partnereinket.
Hírlevelünk tájékoztatást nyújt az új hazai, európai uniós és unión kívüli nemzetközi pályázati lehetőségekről. Az aktuális kiírásokról rövid magyar nyelvű összefoglalót, további érdeklődés esetén angol nyelvű anyagot is küldünk elektronikus úton partnereiknek, ezzel is segítve, hogy kiválaszthassák a tevékenységüknek és gazdasági terveiknek megfelelő pályázati lehetőségeket.

A pályázatfigyelés mellett pályázati tanácsadással, angol, magyar, német, holland nyelvű pályázatírással, projektgenerálással, projektmenedzsmenttel és projektmonitoringgal állunk megrendelőink szolgálatára. Adatbázisunk, külföldi kapcsolatrendszerünk, egyes országokban jelentős helyi tapasztalatunk révén széles körű segítséget nyújtunk az egyes projektekhez külföldi partnerkeresésben európai uniós és unión kívüli országokban egyaránt.
A hazai vállalkozások számára egyre fontosabb a nemzetközi pályázati lehetőségek kihasználása.
A nemzetközi pályázatokon való részvétel utat nyit a magyar gazdaság szereplőinek külföldi piacszerzésre, bővítésre uniós és más nemzetközi források bevonásával.•

A Pályázat- és Partnerfigyelő hírlevél ára 25 000 Ft + áfa/hó.
A pályázati lehetőségek szerint heti egy hírlevelet, maximum havonta négy hírlevelet küldünk megrendelőinknek.
A Pályázat- és Partnerfigyelő hírlevél megrendelhető az innovacio@uni-corvinus.hu e-mail címen vagy telefonon a 06-1-482-5535-ös számon.
Cégünkről és szolgáltatásainkról bővebb információt a http://innovacio.uni-corvinus.hu/ honlapunkon talál.

 


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka