Cothec az energiahatékonyság szolgálatában

Számos olyan vállalat működik hazánkban, melyek számára fontos a környezetvédelem, a hatékony energiafelhasználás, illetve a társadalmi felelősségvállalás. A Cothec Energetikai Üzemeltető Kft. mindhárom területen jeleskedik, optimalizál, hatékonnyá tesz, védi a környezetet és felelősséget vállal a társadalom tagjaiért. Eredményeit már eddig is több díjjal ismerték el.


A Cothecről

Napjainkban a nemzetközi trendek egyre inkább a hatékonyság és a tudatosság irányába mutatnak. Az elmúlt évtizedben különböző európai uniós programokat, vállalati stratégiákat alakítottak ki az energia minél hatékonyabb és környezetkímélőbb felhasználására.
A Cothec energiaszolgáltató műszaki alapú energiamegtakarítási és környezethatékonysági megoldásokat kínál ügyfeleinek. Energetikai auditor vállalatként segít az energetikai felülvizsgálatban, feltárja a pazarló megoldásokat, és hozzájárul a költséghatékony felhasználási lehetőségek megtalálásához.
A vállalat az év elején tulajdonosváltáson ment keresztül, és 2016. január elsejével egy, a cégcsoporton belüli átruházás keretében a Cothec Kft. 100 százalékos tulajdonosa immár az osztrák Cofely Holding GmbH. Az új tulajdonos Ausztria első számú energiahatékonysági szakértőjének számít. A cég része az ENGIE konszernnek, amely a világ egyik legnagyobb energiaszolgáltatója. A változás további stabilitást eredményez, és biztosítja az ügyfelek számára a Cothec szolgáltatási színvonalának fejlesztését.

Szolgáltatások

Az energetikai audit egy meghatározott módszerrel végzett eljárás, amelynek célja, hogy feltárják az adott vállalat energiafogyasztási profilját, és a szükséges információk ismeretében meghatározzák és számszerűsítsék a költséghatékony energiamegtakarítási lehetőségeket, majd ezt követően beszámoljanak az eredményekről.
A Cothec auditrendszerének köszönhetően olyan energiamegtakarítási és környezethatékonysági megoldásokat nyújt, melyek révén jelentős, akár 80 százalékos energiamegtakarítás is elérhető. Az elmúlt évben az energetikai audit területén végzett munkánkról a többi között az Eni-Tigáz, a Leier, a KPMG, az Opel, a Lemo, a Caroflex cég nyilatkozott elismerően.
Cégünk arra törekszik, hogy élen járjon a környezettudatosság és a fenntartható energetikai megoldások elterjesztésében is. A vállalat által biztosított megoldás önerő nélküli finanszírozási lehetőséget kínál, melynek segítségével az energetikai beruházást a vállalatok megújult rendszerük üzemeltetési megtakarításaiból fedezhetik. A projekt keretében a Cothec saját költségén megtervezi, megépíti vagy felújítja, majd hosszú távon üzemelteti az adott létesítmény energetikai rendszerét.

A Cothec a vállalatokon kívül a lakosság szolgálatában is áll. Négy város távhőszolgáltatójaként több mint 1600 lakás, 200 önkormányzati és állami intézmény, továbbá közel 70 társasház megbízható energiapartnere.
A cég számára kiemelten fontos ügyfelei elégedettsége, valamint az, hogy a segítségünkkel megspórolt energia az egyének számára is érzékelhető legyen a mindennapokban.

Kiemelt eredmények és társadalmi felelősségvállalás

A cég ügyfelei mellett külön figyelmet szentel a társadalmi felelősségvállalásra, ami a környezettudatossághoz és az energiahatékonysághoz hasonlóan napjaink egyik legfontosabb vállalati témája.
A vállalatot amellett, hogy immár harmadik évben nyeri el az Energia­hatékony Mentor Vállalat díjat, 2015-ben Üzleti Etikai Díjjal is jutalmazták. A kitüntetést minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, amelyik mindennapi munkájában elkötelezetten törekszik arra, hogy vállalati ügyfelei körében elterjedjen és erősödjön a fenntartható fejlődés iránti felelősségvállalás. A díj elnyerésében közrejátszott, hogy a vállalat segítségével egyebek között olyan jelentős projektek energiahatékonyságát alapozták meg, mint a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a budapesti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda vagy a Keleti pályaudvar.

Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr

A Cothec számára igen fontos, hogy a 2018-ig terjedő időszakra megkapta az ISO 9001 minőségirányítási, az ISO 14001 környezetirányítási és az ISO 50001 energiairányítási rendszerek szerinti tanúsítást – mindez azt bizonyítja, hogy a cég jó úton jár.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka