Innovatív fejlesztések uniós támogatás igénybevételével

A „K+F” Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ Kft. nemcsak pályázati tanácsadással foglalkozik, hanem jelentős munkahelyteremtéssel együtt járó innovatív fejlesztések megvalósítója is. Ezekről a kérdésekről a cég ügyvezetőjével, dr. Lőrincz Sándorral beszélgettünk, aki cégvezetői tevékenysége mellett a felsőoktatásban is részt vesz, tiszteletbeli egyetemi és címzetes főiskolai tanár, a műszaki tudomány kandidátusa.


Ismeretes, hogy a különféle hazai és uniós pályázatok összeállítása és az ezzel kapcsolatos többéves adminisztrációs ügyintézés professzionális ismereteket és széles körű jártasságot igényel. Hogyan tud ebben segíteni a pályázni kívánó vállalkozásoknak a „K+F” Tanácsadó Központ Kft.?
– Cégünk, a Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ Kft., illetve az ezen belül működő Pályázati Iroda közel húsz éve alakult, az elmúlt években több mint 900 nyertes pályázatot dolgoztunk ki ügyfeleinknek, az elnyert támogatás és fejlesztési adókedvezmény összege meghaladja a 240 milliárd forintot, ezekkel az összesített eredményekkel cégünk évek óta piacvezető a pályázati tanácsadó cégek között.

Az Új Széchenyi Terv pályázati lehetőségeihez kapcsolódóan minden érdeklődő vállalkozásnak és kutatás-fejlesztési szerve­zetnek – személyes konzultáció keretében – in­gyenesen megvizsgáljuk az adhatósági és a kizáró feltételeket, javaslatot adunk a legmegfelelőbb pályázati formára, és főbb gazdasági adataik alapján az előminősítést is elvégezzük. Ezenkívül több évre szóló átfogó pályázati koncepciót is ki tudunk dolgozni, amely lehetővé teszi, hogy a projektjeikhez a lehető legnagyobb összegű vissza nem térítendő támogatást igénybe vehessék, és tájékoztatjuk őket az ehhez szükséges vállalásokról. Ilyen irányú szolgáltatásaink alaposabb megismerése céljából a pályázati ajánlásaink és további információk a www.consultingcenter.hu honlapon találhatók. 

Dr. Lőrincz Sándor
ügyvezető igazgató
(„K+F” Tanácsadó Központ Kft.)

Az Új Széchenyi Terv 2011. évi pályázatainak március 1-jei elindítása kapcsán a „K+F” Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ Kft. a magyar piacon egyedülálló új szolgáltatást ajánl ügyfeleinek.
– Ennek az a lényege, hogy segítséget nyújtunk abban, hogy ügyfeleink termék- és technológiai szerkezetüknek megfelelően újabb piaci megrendelésekhez jussanak. A „K+F” Tanácsadó Központ Kft. több száz, főleg nagyvállalati ügyfelének ismeri a fejlesztési terveit, a termékeiket, a gyártási technológiájukat; a beszállítási lehetőségeket alapul véve javaslatot tudunk tenni a hozzánk forduló kis- és közepes vállalkozásoknak, hogy munkához jussanak, és ezáltal megalapozottabb módon nyújthassák be a kapacitásbővítést és munkahelyteremtést szolgáló pályázataikat.
Az érdeklődő cégek egy speciális kérdőív kitöltésével adhatják meg szabad kapacitásaikat, ennek alapján átnézzük a beszállítói lehetőségeket tartalmazó adatbázisunkat, és néhány napon belül visszajelzünk arra vonatkozóan, hogy a bejelentkező cég profiljának megfelelően mely cégeknél látunk lehetőséget alvállalkozói, illetve beszállítói feladatok ellátására, és amennyiben igénylik közreműködésünket, vállaljuk a bemutatkozó látogatások megszervezését is a kiválasztott cégeknél.

Ezeken a szolgáltatásokon kívül milyen innovációs fejlesztéseket végeznek?
– Cégünk szerepet vállal olyan kiemelkedő jelentőségű innováció gyakorlati hasznosításában és széles körű elterjesztésében, mint a számos találmányi kiállításon aranyérmet nyert, magyar feltalálók által kidolgozott TBK bioüzemanyag-találmány. A találmányhasznosítás és -menedzselés terén a másik jelentős fejlesztési téma a Personal Monitor – vagy más nevén PC – szemüveg nevű virtuális monitor kifejlesztése, melynek lényege, hogy a levegőbe vetíti ki a számítógépes display képét.

Megemlítem még, hogy cégünkön belül projektszervezési üzletág működik három éve, mely innovációs központok, üzleti szállodák, termálhotelek műszaki-gazdasági előkészítését és ezt követően a megvalósítás menedzselését is elvégzi, mindezekhez a szükséges fejlesztési tervek, engedélyezési kérelmek, megvalósíthatósági tanulmányok, üzleti tervek, összehasonlító elemzések kidolgozása is hozzátartozik. A „K+F” Tanácsadó Központ Kft. és partnervállalkozásai által létrehozott projektcégek nyerték el – egyebek között – a székesfehérvári és a tatabányai innovációs központ, a Tatabánya főterén létesülő négycsillagos hotel és mélygarázs, valamint a pápai NATO-bázishoz közeli wellness szálloda megvalósítását, melyek együttesen közel tízmilliárd forint értékű megbízást jelentenek a hazai építőipari cégeknek és több mint száz új munkahely megteremtésével járnak együtt.•

„K+F” Kutatás-fejlesztési Tanácsadó Központ Kft.
Székhely: 1054 Budapest, Hold utca 29.
Telefon/fax : 1/354-2250
Pályázati iroda
8000 Székesfehérvár, Kadocsa u. 3/A
Telefon/fax: 22/327-940, fax: 22/327-595
Ingyenes zöldszám: 09-80-204-327
E-mail: info@consultingcenter.hu
Honlap: www.consultingcenter.hu

 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka