Ipar Napjai Nagydíjat nyert a RAL2

A LASRAM Engineering Kft. május 15–18. között részt vett az idei év legjelentősebb ipari eseményén, az Ipar Napjai kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A szakmai zsűri ezúttal is Nagydíjjal jutalmazta az általa legjobbnak ítélt, legkiemelkedőbbnek tartott innovációkat. Idén a LASRAM Robot Automatizált Lézer rendszere, a RAL2 fejlesztéséért Kreisz István ügyvezető igazgató vehette át az elismerést.


Nagy érdeklődés övezte a kiállított rendszert. A kiállításon a látogatók megtekinthették a RAL2-t, az új, eddig nem alkalmazott rendszerépítési konstrukciót, amely a 2D lézervágó berendezések mellékidejét minimalizálja.

Az intelligens lézer-robot vágócella egy képfeldolgozásra épülő nagy sebességű, teljesen automata rendszer. Egyesíti a CNC megmunkálás és a robotautomatizálás előnyeit. A lemez és a munkadarabok mozgatását két ipari robot végzi. Az okos lemeztároló egységből az egyik robot már akkor kiveszi a következő vágandó lemezt, amikor a lézer még az előző lemez megmunkálásán dolgozik. A lemez lerakása, felvétele során a vágólézernek csak a két robot pozícióváltásának idejére kell megállnia, így a lézervágó berendezés állásideje 2-3 s. A RAL2 az Ipar 4.0 rendszerelveknek megfelelően működik.

A teljesen automata üzemmód pontos ütemezést, papírmentes gyártást tesz lehetővé. Az okosgyárba illeszthető, offline programozható rendszerek éjszakai, hétvégi műszakban, kezelő nélkül működve biztosítják a nagy értékű berendezések maximális kihasználását. A hálózatba köthető rendszerek termelési adatait akár okostelefonunkon is megjeleníthetjük.

Napjainkban egyre nagyobb szerepet játszanak az ipari automatizáció területén az ipari robotok. Az emberi erőforrásoknál pontosabb, megbízhatóbb robotok hatékonysága lényegesen nagyobb, szinte minden munkakörnyezetben alkalmazhatók. Egyszerűsödött az üzemeltetésük, vezérlésük, éppen ezért már nemcsak a nagyvállalatok, hanem a kis- és középvállalkozások számára is elérhetők.

A KAWASAKI több mint 120 000 telepített robottal piac­vezető az ipari robotok és automatizált robotos rendszerek széles felhasználási és alkalmazási területén. Mint az első ro­­bot­gyártó, 50 éves tapasztalattal rendelkezik a legjobb minő­ségű robotok és robotvezérlők fejlesztésében, gyártásában.

A LASRAM Kft. a KAWASAKI hivatalos partnere és disztri­bútor cége, és immár 15 éve értékesíti a KAWASAKI robotokat. A LAS­RAM Kft. a disztribútori tevékenységén felül az automatizálási feladatok megoldása és lézer-robotos rendszerek építése esetén is KAWASAKI robotokat alkalmaz.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka