2011. október: jegyzet, portré, tudomány, egyetem, disszemináció, biotechnológia, atomenergia, paragrafus, innováció, közlekedés, megújuló energia, zöldkörnyezet, it
2011. október 5.

Szerző:
Matusek János

Normálnyomtáv Kft.
normalnyomtav@vnet.hu
24/530-360

Különleges vasúti felépítmények a nagyvasúti és városi villamosvasúti területeken

Cégünket, a Normálnyomtáv Kft.-t 1991-ben alapítottuk. Ez idő alatt számos vasúti nagyberuházásban vettünk részt. Társaságunk profiljában a hagyományos vasúti felépítmények építése mellett megtalálhatóak a különleges vasúti felépítmények, például: Edilon, RAFS, CDM rendszerű vágányok építése; füves, paneles, szerelő­aknás vágányok, valamint darupályák építése, fenntartása.


Az eltelt húsz év során részt vettünk Budapesten a nagykörúti villamosvágányok felújításában, a Margit, a Petőfi, a Szabadság híd Edilon rendszerű vágányainak építésében. Részt vettünk a 2001-ben Debrecen villamosvágány-hálózatának felújításában, 2004 és 2007 között a kelet–nyugati metróvonal átépítésében. Társaságunk kivitelezésében épült át idén a szegedi 1-es és 4-es villamosvonal, valamint a Pulz utcai kocsiszín teljes vágányhálózata. Részt vettünk a miskolci villamosvonal átépítésében. A budapesti 4-es metróvonal Kelenföldi kocsiszín járműtelepi vágányhálózata és épületen belüli vágányai szintén cégünk kivitelezésében készültek el.

Edilon rendszerű felépítmény az Északi vasúti összekötő hídon

2008 őszén készítettük el a MÁV Északi vasúti összekötő híd Edilon rendszerű felépítményét. A Normálnyomtáv Kft. kivitelezésében épült át a Külső Bartók Béla úti villamosvágány-hálózat és a Kelenföldi kocsiszín. Speciális vágányépítési munkáink közül kiemelném az M0-s autóút déli szektorában épülő Nagy-Duna-híd mellett épített darupályát. Mindezek mellett számos vágányátépítési és pályafenntartási munkát végzünk a BKV Zrt. valamennyi vágányhálózatán.
Napjainkban előtérbe került a nagy forgalmat lebonyolító útátjárók megfelelő teherbírású és hosszú élettartamú kialakítása. Cégünk több nagy teherbírású útátjárót készített, például a fővárosban az 1-es villamos vonalán a Gyáli úti útátjáró, Nagykapornak vasúti útátjáró, Szegeden a 4-es villamos vonalán a Brüsszeli körút, valamint a Rózsa utca.

Társaságunk nyitott az új technológiák alkalmazására, munkáink során a megrendelők elégedettségének folyamatos fenntartására, növelésére, valamint hosszú távú vevői kapcsolatok kiépítésére törekedtünk. Megrendelőink igényeit korszerű technológiákkal, felkészült személyzettel, gyors és pontos munkavégzéssel igyekszünk kielégíteni.

 
Innotéka