NAGÉV CINK a járműiparban

A darabáru tűzihorganyzás évtizedek óta támogatja a közlekedési eszközök gyártását. Ezt a szerepet a technológia elvitathatatlan előnyei eredményezték, mint a hosszú távú, karbantartásmentes korrózióvédelem (>30 év), a tömör, mechanikai hatásoknak ellenálló bevonat, versenyképes horganyzási árak.


A NAGÉV CINK KFT. 2011. évi piacra lépésével, amikor üzembe helyezték az ország legnagyobb térfogatú tűzihorganyzó kádját, megteremtődtek a NAGÉV számára az igazán nagyméretű acélszerkezetek bevonásának lehetőségei, azóta folyamatosan nő a vállalat járműipari megrendelőinek száma. Alvázak, utánfutók, platók és komplett tehergépkocsivázak bevonása szerepelnek a járműipari termékek között.

Kompakt, hosszú élettartamú védőréteg

„A hosszú élet jó ötlet: teljes horganyzás tizenegy év garanciával az átrozsdásodással szemben. Szériagyártásban” – írta még 1997-ben a VW-konszern képviselője egy sajtóközleményében az új Passat megjelenésekor. Folytatva az idézetet: „Kevesebb anyagfelhasználás, hosszabb élettartam, környezetkímélőbb megoldás a korrózióvédelmi anyagokkal történő takarékossággal.” [1] Az idézet tömören összefoglalja a horganybevonatok alkalmazásából eredő előnyöket. A személyautóknál a BMW, az Audi, a Renault és más autógyárak a horganyzott kivitelű karosszériák, illetve egyéb horganybevonatos alkatrészek alkalmazása mellett döntöttek. Nagyméretű teherautóknál az igazi áttörés az ezredfordulón történt, azóta a nagy tehergépkocsi-gyártók egyre inkább a tűzihorganyzás felé fordulnak.

Kamion tűzihorganyzott alvázzal

A járműipar nagyon igényes piac, ahol csak kiváló minőségű termékekkel és szolgáltatásokkal „lehet megélni”. A hibamentes bevonat, a megfelelő vastagság és küllem mellett fontos az a speciális technológia, amely biztosítja a szerkezetek bevonás utáni alaktartását. Ennek eléréséhez kidolgozott és precízen végrehajtott műveletekre van szükség, ez pedig tetszetős és kitűnő minőséget eredményez.

Minőségi tűzihorganyzás a NAGÉV CINK KFT.-től

Az ócsai ipari parkban, Budapesttől 30 kilométerre, közvetlenül az M5-ös autópálya mellett felépített, közel 120 köbméter térfogatú tűzihorganyzó berendezés új, régen várt lehetőséget kínál a járműipari vállalkozások számára is. A nagy technológiai kádmélység (3 méter) és szélesség (1,8 méter) mellett a 15 mé­teres hosszúság messzemenően kiszolgálja a járműipari megrendelők igényeit.

Nagyméretű tűzihorganyzott alváz (NAGÉV CINK KFT.)

A horganyzómű működése megfelel a szigorú német DASt-Richtlinie 022 építésügyi, valamint az acélszerkezet-gyártóknak fontos EN 1090:2011 szabvány korrózióvédelemre vonatkozó előírásainak is. A horganyolvadékban történő tökéletes kezelés meghatározó jelentőségű, döntően befolyásolja a bevont acélszerkezet küllemét és felhasználhatóságát.

A NAGÉV fejlesztési lehetőségeket kínál a járműiparnak

A NAGÉV CINK KFT. és a NAGÉV KONTAKT KFT. szakemberei díjtalan szaktanácsadással, akár helyszíni egyeztetésekkel is szívesen segítenek partnereiknek. A helyes tervezésre és gyártásra vonatkozóan részletesebb információkat a www.nagev.hu honlapon, a tervezési segédletben találhatnak az érdeklődők. A NAGÉV CINK KFT. valamennyi acélszerkezet-gyártó ágazatba, így az épület-acélszerkezetektől kezdve az út- és vasútépítéseken, továbbá a mezőgazdasági termékeken át az autóiparig minden területre végez tűzihorganyzást. A NAGÉV az ország minden részéből érkező megrendelők számára folyamatosan kínálja a következő ajánlatokat:

  • Versenyképes árak más tűzihorganyzókkal és a festési technológiákkal szemben.
  • Mennyiségi kedvezmények.
  • A termékek mennyiségétől függően, rövid határidőn belüli (24 órás) szolgáltatás.
  • Kísérleti termékeknél külön árkedvezmények, a fejlesztési folyamatok támogatása (kísérleti horganyzások).
  • A partnerek szakembereinek ingyenes, speciális képzése, tudás­támogatása.
  • Hosszú távú partnerség.

Felhasznált irodalom
[1] Erstmals Volkswagen mit vollverzinkter Karosserie, Der neue Passat: Feuerverzinken, 26. Jahrgang. Nr 2. Institut Feuerverzinken GmbH, Düsseldorf, 1997.


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka