Népszerű duális képzések a Pannon Egyetemen

A duális képzési forma ötvözi a magas szintű egyetemi képzést a széles körű szakmai gyakorlat megszerzésével, ami a hallgató, az egyetem és a vállalat számára is kimagasló haszonnal jár – ebben a szellemiségben indította útjára a Pannon Egyetem a duális képzéseit, melyeket a 2016/2017-es tanévben immár húsz alapképzési és öt mesterszintű szakon kínál 69 vállalati partner együttműködésével a Dunántúl négy meghatározó városában: Veszprémben, Keszthelyen, Nagykanizsán és Zalaegerszegen.


Az egyes szakok négy kiemelkedő tudományterületet képviselnek, hiszen az agrár, a gazdasági, a mérnöki és a műszaki informatikai területek szerepe nemzetgazdasági szempontból is igen fontos. Az ambiciózus, szorgalmas, nagy teherbírású fiataloknak mindenképpen ajánlott a Pannon Egyetem duális képzéseiben való részvétel, mert olyan speciális ismeretekkel, releváns szakmai tapasztalattal és vállalati kapcsolatokkal gazdagodnak, melyekkel a képzés befejezését követően sokkal eredményesebb és sikeresebb karrierépítési lehetőséghez jutnak, ezenfelül a teljes képzési idő során pluszjuttatásban részesülnek.

A vállalati szektorban is növekvő népszerűségnek örvendenek a duális képzések, hiszen az egyetemtől kapott naprakész elméleti tudásra támaszkodva a mindennapi feladatok ellátásába vonhatják be a részt­vevőket. Az egyetem a duális képzéseit nemzetközi színtéren is mérvadó magyar vállalatokkal karöltve kínálja, melyek köre folyamatosan bővül.

A partnerek a teljes képzési időn keresztül a vállalat számára fontos technológiákkal, eljárásokkal, módszerekkel ismertetik meg a hallgatókat, akik valós ipari feladatokon végezhetnek mentor vezetésével egyéni szakmai feladatokat, részt vehetnek csoportos projektfeladatokban, fontos képességeket fejleszthetnek vállalati környezetben. A legjobban teljesítő hallgatóknak a diploma megszerzése után a vállalatok akár állást is kínálhatnak.

Látható tehát, hogy a duális képzésben való együttműködés a vállalat, a hallgató és az egyetem számára is igen előnyös. Természetesen ez mindhárom félre többletfeladatot ró, többleterőforrás befektetését igényli, de meggyőződésünk, hogy ez a pluszbefektetés minden fél számára érzékelhető, hosszú távú haszonnal jár.
Ha szeretne többet megtudni a Pannon Egyetem duális képzéseiről, látogasson el a dualis.uni-pannon.hu oldalra!•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka