2012. május 3.

Szerző:
B. Szabó Edina

Networkshop 2012

Az április 11–13. között Veszprémben, a Pannon Egyetemen megrendezett országos informatikai konferencia résztvevői három napon keresztül foglalkoztak a kutatás e-Infra­struk­tú­rájának kérdéseivel, ezen belül elsősorban a számító­gép­háló­zatokkal, a nemzetközi trendeknek megfelelően egyre jelentősebb további e-Infra­struk­túra komponensekkel (grid, szuper-számítástechnika, tárolási infrastruktúra stb.).


A rendezvény immár huszonegy éve kiemelkedő szakmai esemény, amelyet a Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIF), a Hungarnet Egyesület és a Magyar Internet Társaság szervezett a NIIF-programhoz kapcsolódóan.

Az idei konferencián a hazai informatikai szektor szereplői mellett az oktatás, a tudomány, a kultúra, az informatikai ipar, valamint a civil szféra számos neves képvise­lője is megjelent. A szakmai program keretében 111 előadás hangzott el hét tematikus szekcióban, a konferenciát megelőző napon pedig hét fontos és aktuális témában került sor a tutoriálok megtartására. A programot a NIIF Videotoriumán keresztül online is figyelemmel kísérhették az érdeklődők, az oldalon az előadások továbbra is elérhetők.

A rendezvényen adták át a Hungarnet-díjakat. A 2006-ban alapított díj a hálózat műszaki fejlesztésében vagy a tartalomszolgáltatásban, illetve e két terület menedzsmentje terén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek érdemeinek elismerésére szolgál. A díjat idén Kadlecsik József, az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpont Számítógép Hálózati Központ vezetője és Bálint Lajos, a NIIF nemzetközi kapcsolatok igazgatóhelyettese vehette át.

A Networkshop 2012 keretében megtekinthető volt az az egyedi informatikatörténeti kiállítás is, melynek fő témája az e-mail negyvenéves fennállásának megünneplése. A gyűjtemény közel féléves előkészület után, több neves szervezet (Szegedi Informatikai Gyűjtemény, Internet Szolgáltatók Tanácsa, Informatika Történeti Fórum és Cisco Múzeum) összefogásával jött létre. •


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka