2017. augusztus 9.

Szerző:
Kulinyi Sándor fejlesztési igazgató

Tartályszintmérés és készletelszámolás

A teljesen magyar tulajdonú Weszta-T Kft. – egy több mint százéves szakmai kultúra folytatójaként – főképpen gáz- és olajipari létesítmények, erőművek irányítástechnikai műszereinek, rendszereinek fejlesztésével, gyártásával, kulcsrakész kivitelezésével foglalkozik. Termékeink saját fejlesztésűek és gyártásúak, így lehetőség van a standard termékek mellett speciális igényeket kiszolgáló műszerek előállítására is.


Legfontosabb termékcsaládunk a tar­tály­szintmérő és készletelszámoló rendszer. Saját fejlesztésű új műszerünket (műszercsaládot) hazánkban és külföldön is mintegy 150 tartályra telepítettük. Eszközeink nemcsak atmoszferikus, hanem túlnyomásos körülmények között is alkalmasak gáz- és folyadékfázisú szénhidrogén-származékok szintjének és mennyiségének mérésére.

Az UVKSZ szintmérő helyszíni szerelése

Egyik legfontosabb referenciánk a Tiszai Vegyi Kombinát, melynek Olefin-1. tartályparkjában közel félszáz UVKSZ szintmérő, átlaghőmérséklet-távadó üzemel az adatokat begyűjtő, a számításokat elvégző és megjelenítő rendszerünkkel együtt.

Kisebb tartályokhoz (10–30 m³) a vezetett úszós magnetostrikciós szintmérő szondát ajánljuk. Az UVKSZ szintmérőhöz hasonlóan a szintmérő szonda is rendelkezik robbanásbiztos jóváhagyással.

A szint- és sűrűségmérés pontosságát a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal típusvizsgálattal jóváhagyta, gyár­tás után minden egyes műszer egyedi ta­nú­sítására sor kerül.
A Weszta-T műszercsaládja alapvetően szolgálhatja a jövedéki termékek korrekt elszámolását is.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka