Új technológiák

A Magyarmet Kft. 1981-es alapítása óta alkalmazza a viaszkiolvasztásos precíziós öntési eljárást, mellyel Magyarország vezető finomöntödéjévé vált. Versenyképessége megtartásához azonban folyamatos fejlődés és megújulás szükséges.


A gyorsaság ma már az egyik legfontosabb kritérium. Akár új termék bevezetése, akár prototípusöntvények gyors legyártása és tesztelése vagy pótalkatrészek gyors utángyártása a feladat, a vevő a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legjobb minőségű terméket szeretné. A rapid prototípusgyártás lehetővé teszi, hogy akár két-három héten belül beszerelésre kész terméket kapjon kézhez. Ez a technológia adja a Magyarmet kapcsolt vállalatának, a 2014-ben alapított alphaMet Kft.-nek a fő profilját. Az eljárás során lézerszinteres 3D nyomtatással elkészítjük a termék polisztirolmodelljét.

A polisztirolminták nyomtatása után a gyártás a precíziós öntészet hagyományos technológiai lépéseivel (bokrosítás, héjképzés, kiégetés, öntés, tisztítás, megmunkálás, mérés, szállítás) folytatódik. A Magyarmet széles alapanyag-választéka – melyben megtalálhatóak gyengén ötvözött acélok, magasan ötvözött acélok (korrózió- és hőálló acélok), kopásálló acélok, nikkel- és kobaltbázisú ötvözetek – ennél a technológiánál is kihasználható.

Az elmúlt időszak fejlesztései között szerepelt a vákuumindukciós öntési technológia bevezetése is. Cél, hogy az eljárás segítségével speciális ötvözésű, vékony falvastagságú, bonyolult geometriájú termékek is önthetőek legyenek. A vákuumtechnológiát alumíniumötvözetek, illetve nikkel- és kobaltbázisú acélötvözetek öntésénél alkalmazzuk.

A fejlesztések és az új technológiák lehetővé teszik a Magyarmet számára, hogy a repülőgépipar és az autóipar első számú beszállítója legyen.
Cégünk emellett folyamatosan újítja gépparkját, rendszeresek az épületgépészeti és környezeti fejlesztések. Célunk, hogy a fejlődés révén mindenkor meg tudjunk felelni a növekvő piacok növekvő elvárásainak.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka