2012. május 3.

Szerző:
B. Szabó Edina

Újra menők lehetnek az asztali gépek

A laptopok, notebookok, tabletek és okostelefonok között az elmúlt évben lejtmenetbe kezdett az asztali megoldások érté­kesítése. Pedig a célnak megfelelő informatikai eszköz kere­sésekor egészen biztosan találhatunk megfelelő megoldást.


Elemzők szerint az üzleti szektorra jellemző a PC-vásárlás, a la­kos­ságért erőteljes versenyt hirdettek a mobil­eszközök gyártói. Ezt látszik megerősíteni az is, hogy a vállalatvezetők az IT beruhá­zásoktól már egyértelműen az üzlet fellendülését, erősödését várják. A digitális adattárolás és információközlés, az egyre inkább online bázisra települő munkafolyamatok miatt erre bizony szükség is van. Emellett a Windows 8 őszre prognosztizált megjelenése is igen ígé­retesnek mutatkozik, hiszen az új operációs rendszer a hozzá épülő új hardverekkel valószínűleg fel fogja élénkíteni a piacot.

A már tesztelhető oprendszer hivatalosan is négy fő verzióban lesz elérhető. Az alap Windows 8 az otthoni felhasználókat célozza meg, a Windows 8 Pro a vállalati ügyfeleknek nyújt megoldást, ezen belül a nagy licencmennyiséget vásárló cégeknek állítják össze az úgyne­vezett Enterprise csomagot. Annyi bizonyos, hogy az utóbbi a válla­lati környezetben elvárt szolgáltatásokon kívül még további – egyelőre nem publikus – előnyökkel jár. Ezzel együtt valószínűsíthető, hogy az új Office 15 már 2013-ban érkezik. Néhány elejtett információn kívül – bár a tesztelés már megkezdődött – nem sokat tudunk róla. A hírek szerint a Word 15 érintőképes, vagyis érintés­vezérelt funkcióval bír majd, azon túl, hogy a görgetés, a nyelvezettel együtt, finomul. Az Excel 15 az adatmegjelenítésben frissül: a vizuális ábrázolás megkönnyítésére helyező­dik a hangsúly, míg a PowerPoint 15 például a mozihatást igyekszik erősíteni a prezentációk során – emellett az Excel fájlok beillesztését is megkönnyíti. •


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka