2012. február 3.

Szerző:
B. Szabó Edina

Vetítsünk!

Jóllehet az Apple neve vagy logója valószínűleg senki számára nem mond újat, a hozzá csatlakozott, gépeihez alkalmazásokat, kiegészítőket és egyéb megoldásokat gyártó vállalatok neve akár ismeretlenül is csenghet.


Természetesen van néhány, amely az üzleti működés egy-egy szegmenséből köszön vissza időről időre. Ilyen az Epson is, amely más gyártókhoz hasonlóan jól alkalmazza az Apple App Store könnyed elérhetőségét. A vállalat a közelmúltban bejelentette ugyanis, hogy ingyenesen letölthetővé teszi azt az alkalma­zását, amellyel a felhasználók vezeték nélkül vetít­hetnek ki iPad, iPhone és iPod Touch készülékeikről.

Ez nem jelent mást, mint egy végtelenül leegysze­rű­sített prezentációs technikát. Akár vállalati, akár oktatói környezetben – bárhol, ahol a kivetítőknek komoly szerep jut – mindezzel sok időt és energiát lehet megtakarítani, mert az alkalmazás kompatibilis a legtöbb Epson projektorral, és természetesen támogatja a fontos fájlformátumokat. Gyakorlatilag bármilyen Word, Excel, PowerPoint, Keynote és PDF fájlt be tud mutatni, de a fontos és látványos grafikus előadásokhoz akár JPEG vagy PNG formátumú fotókkal is dolgozik.

Mindehhez nem kell más, csupán egy iPad, iPhone vagy iPod Touch készülék és egy Epson projektor. Az alkalmazás nagyon egyszerűen használható, a beleépített távvezérlő funkció pedig óriási előny. Ezt az tudja csak igazán értékelni, aki forgott már kényelmetlenül egy prezentáció során idegen környezetben a kivetítő és a gépe képernyője között, miközben például összeszedett és meggyőző érveit sorolta…

Epson iProjection:

  • ingyenes letöltés az Apple App Store-ból iOS 4.2 vagy újabb rendszerekre;
  • kompatibilis iPad, iPad2, iPhone 3G/3GS/4/4S, illetve a 3. és későbbi generációs iPod Touch készülékekkel;
  • kompatibilis régebbi és új Epson projektorokkal – alkalmas Word (doc, docx), Excel (xls, xlsx), PowerPoint (ppt, pptx), Keynote és PDF formátumú dokumentumok kivetítésére;
  • alkalmas JPG/PNG formátumú képanyag kivetítésére;
  • beépített távvezérlője van.

 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka