Inno-tér
2017. június 30.

A jövő mobilitása

Napjainkban a hálózatba kapcsolt ipar és az automatizált vezetés áll a kutatások középpontjában, és a jövő mobilitásának fejlesztésében Magyarországnak is jelentős szerep jut.


A magyarországi Bosch-csoport mérnökei a jövő mobilitásán dolgoznak a cég folyamatosan bővülő budapesti fejlesztési központjában, az automatizált vezetésre és a villamosításra összpontosítva. A következő néhány évre előre jelzett gyors technológiai változásokra való felkészülés, valamint az új generációs fejlesztési projektek érdekében a budapesti központ további bővítését tervezik.

„Üzleti sikereink lehetőséget biztosítanak számunkra a holnap világának formálására” – jelentette ki Volkmar Denner, a cégcsoport igazgatótanácsának elnöke. Ennek az átalakulásnak a fókuszában a mobilitással és az IoT (Internet of Things, dolgok internete) hálózatba kapcsolással összefüggő változások állnak, ugyanis ezzel a mindennapi eszközeink, így például a háztartási gépeink vagy az autónk az interneten keresztül is elérhetőek, és képesek egymással akár önállóan is kommunikálni. Az IoT alapja az M2M (Machine-to-Machine) technológia, amely emberi közreműködés nélküli adatáramlást jelent, és ez a kommunikáció minden, megfelelő technológiával ellátott gép között létrejöhet. Mindennek a kulcsa a mesterséges intelligencia, ezért a cégcsoport bejelentette, hogy a következő öt évben háromszázmillió eurós befektetést hajt végre saját mesterséges intelligencia központjába, miközben a gyártási kapacitása is dinamikusan változik.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka