2018. június: jegyzet, portré, tudomány, biztonságtechnika, kémia, atomenergia, innováció, környezetvédelem, energiagazdálkodás, urbanisztika, fenntarthatóság, okostechnológia, közlekedés, orvostudomány, genomika, mesterséges intelligencia, hulladékgazdálkodás, zöldkörnyezet, it
Inno-tér
2017. május 10.

A külcsín is számít

Rangos elismerésben részesült az LG és Tokujin Yoshioka japán formatervező a Milano Design Weeken, elnyerve a Milano Design Award 2017 legrangosabb elismerését közös alkotásukkal.


A Tokujin Yoshioka x LG: S.F_Senses of the Future – A jövő érzékei címet viselő nagyméretű fényinstallációt a zsűri azért díjazta, mert az alkotás egyetlen projektben ötvözte sikeresen a konceptuális, technológiai, narratív és érzelmi aspektusokat.
A kiállítás két részből állt, egyrészt a kétoldalú, nagyméretű OLED-panelekkel határolt, a science fictiont megidéző, úgynevezett S.F székek installációjából, valamint a 16 méter széles és 5 méter magas, közel 30 ezer önálló OLED-fénymodulból álló Wall of the Sun – A Nap fala építményből. A két rész együtt művészien mutatta be az innovatív OLED- és világítástechnikai megoldásokban rejlő lehetőségeket, illusztrálva az emberiség természettel való kapcsolatát és az LG emberközpontú dizájnfilozófiáját egyaránt.

S.F székek

„Óriási megtiszteltetés számunkra ez az elismerés, nagyon büszkék vagyunk az idei Milano Design Weeken létrehozott alkotásunkra” – mondta Tokujin Yoshioka.

A Nap fala

„Dizájnrajongók százezrei zarándokolnak el minden évben a dizájn­világ központjába, Milánóba azért, hogy saját maguk fedezzék fel a közelgő trendeket. Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy mindennek mi is részesei lehettünk” – mondta Noh Chang-ho, az LG Electronics dizájnért felelős vállalati vezetője.
Az alkotói folyamatról és a kiállításról további információk a www.LGnewsroom.com/SF oldalon olvashatók.•

 
Inno-tér
Innotéka