2017. december: jegyzet, orvostudomány, portré, Nemzeti Agykutatási Program, tudomány, egyetem, fizika, fenntarthatóság, zöldkörnyezet, genomika, bioinformatika, it, neutronkutatás, anyagtudomány, innováció, atomenergia, gépipar, elektronika, startup, energiagazdálkodás, biztonságtechnika
Inno-tér
2017. október 24.

Blockchaineum – konferencia, amelyre a jövődet építheted

Magyarországon elsőként szervez Blockchain konferenciát a MENSA HungarIQa négy tagja, 2017. november 22-én, Budapesten. A főszervezők ígérete szerint a kizárólag blokklánc témakörre épülő interaktív esemény keretében a résztvevők megismerhetik, megérthetik és megtanulhatják az alapjait a világban már javában hódító blockchain technológiának.


A blockchain technológia átalakítja mindennapjainkat, miközben számos kérdést felvet: Hogyan lehet kriptovalutát bányászni? Legális? Tényleg megszűnhet a bankrendszer? Csak néhány felvetés, amelyekre a válaszokat november 22-én reggel 9.00 és 17.00 óra között megkaphatja minden laikus érdeklődő és szakértő, aki részt vesz Magyarország első blokklánc konferenciáján az Erzsébet téri Akvárium Klubban.

„Hiszünk abban, hogy a blockchain technológia alapjaiban megváltoztatathatja a világgazdaság működését, legyen szó adózásról, pénzügyekről vagy éppen humánerőforrás-gazdálkodásról. Épp ezért a Blockchaineum konferenciával célunk, hogy minél szélesebb körben bemutassuk a blokklánc által nyújtott lehetőségeket, eloszlassunk a tévhiteket és egyben párbeszédre ösztönözzük a téma iránt érdeklődőket.” – emelte ki Czeglédi Tamás, a Blockchaineum konferencia egyik főszervezője.

Az egész napos eseményen a résztvevők két kerekasztal-beszélgetés és tizenöt előadás keretében körbejárják a különböző szakterületeket érintő legfőbb kérdéseket, közérthető és interaktív formában. Szó lesz többek között a blockchain és a fintech kapcsolódásáról, a pénzügyi alkalmazási lehetőségekről és kihívásokról, az informatikát érintő változásokról, kriptovalutákról, terítékre kerülnek a szabályozási, adózási és jogi kérdések, a bányászat és annak metodikája, az okos szerződések jövője, de megszólalnak egyetemek képviselői és startupok is.

A konferencián vezető technológiai szakemberek, a bankszektor és az egészségügy meghatározó képviselői, valamint véleményvezérek nyújtanak betekintést a téma legfontosabb témaköreibe, így többek között Kallós Péter és Fülöp Róbert (Székely Vegán) vloggerek, Szabó Dávid, a HOLD Alapkezelő portfóliómenedzsere, valamint Nagy Dániel, az ePoint Rendszerek Kft. ügyvezetője, az ELTE haladó kriptográfia és kriptográfiai gazdaságtan tanára is.

További információ a konferencia oldalán olvasható.

 
Inno-tér
Innotéka