2018. június: jegyzet, portré, tudomány, biztonságtechnika, kémia, atomenergia, innováció, környezetvédelem, energiagazdálkodás, urbanisztika, fenntarthatóság, okostechnológia, közlekedés, orvostudomány, genomika, mesterséges intelligencia, hulladékgazdálkodás, zöldkörnyezet, it
Inno-tér
2017. június 2.

Eger bekötése a gyorsforgalmi hálózatba

Megkezdődtek az Eger gyorsforgalmi háló­zatba való bekötéséhez kapcsolódó beruházások munkálatai. Az M25-ös autóút kapcsolódó beruházásaként megépül az andornaktályai elkerülő, valamint megvalósul a 252-es főút rekonstrukciója is.


Május közepén kezdődtek a 25-ös számú, Eger–Kerecsend–Bánréve másodrendű főút 2500-as jelű – 25-ös főút – völgyfeltáró út csomó­pontjában az építési, valamint a 2500-as Egri Ipari Park bekötő út, Eger, Kőlyuk út (K2) átépítési munkálatai.

Forrás: NIF Zrt.

Várhatóan ez év végéig a 25-ös főútról a csomópontban nem lehet Eger­szalók és Andornaktálya felé fordulni, a forgalom csak egyenes irányban haladhat, a közlekedőket kihelyezett KRESZ-táblák segítik.
A 2502-es jelű út új nyomvonalú átkötésének kivitelezési munkái nettó 4,495 milliárd forint értékben, a 252-es főút rekonstrukciójának kivitelezési munkálatai nettó 867,84 millió forint értékben készülnek el uniós és hazai forrásból. A több ütemben megépülő M25-ös autóút 2020-ra készülhet el, ezzel megvalósul Eger bekapcsolása az ország gyorsforgalmi úthálózatába. A fejlesztésnek köszönhetően az érintett települések tehermentesülnek a naponta áthaladó forgalom zajától, a környezeti ártalmaktól és a tranzitforgalom jelentette balesetveszélytől is.•

 
Inno-tér
Innotéka