2019. január: jegyzet, ökológia, régészet, portré, okostechnológia, zöldkörnyezet, agykutatás, tudomány, Nemzeti Agykutatási Program, nanotechnológia, elektronika, mesterséges intelligencia, anyagtudomány, fizika, orvostudomány, innováció, egyetem, építés, közlekedés, fenntarthatóság, élelmiszer, it
Inno-tér
2018. május 2.

Egy csipetnyi varázslat

A Samsung Electronics és a Disney AR Emoji, azaz kiterjesztett valóság hangulatjelekként kelti életre a legnépszerűbb Disney-karaktereket az egyes Galaxy telefonokon. A készülékek felhasználói mostantól közvetlenül a telefonjukon érhetik el a klasszikus Disney-figurákat – például Mickey és Minnie egeret –, és segítségükkel személyre szabott üzeneteket hozhatnak létre.


A karakterek most először kelnek életre a ki­terjesztett valóságban, és válnak a szemé­lyes kommunikáció részévé. Az év során további Disney-figurák elevenednek majd meg az olyan népszerű filmekből, mint például A hihetetlen család, a Zootropolis vagy a Jégvarázs.
A Samsung szerint a felhasználók több mint hatmilliárd hangulatjelet küldenek el naponta. Az AR Emojik kifejlesztésével az volt a cél, hogy még több vidámsággal töltsék meg ezt a kommunikációs formát, és újfajta módon keltsék életre az animált képeket. A Disney-figurákkal az AR Emojik, ahogy Younghee Lee, a Samsung Electronics marketingigazgatója és ügyvezető alelnöke fogalmazott: „a legboldogabb arcokká válnak a Földön”.

A telefonokkal debütáló funkció segítségével a felhasználók vicces és személyre szabott üzeneteket küldhetnek a barátaiknak. Az AR Emoji technológia a mély tanulás és az arcfelismerés ötvözésével több mint száz eltérő arckifejezés 3D-s mását tudja leképezni, amelyek lehetővé teszik a felhasználóknak, hogy egyedi üzeneteken keresztül kommunikáljanak. Az alkalmazás tizennyolc előretelepített, AGIF fájlformátumú matricát is tartalmaz, azok könnyedén megoszthatók bárkivel, függetlenül az okostelefonjuk típusától.•

 
Inno-tér
Innotéka