Inno-tér
2018. július 6.

Egy hely, ahol hulladékkal is lehet fizetni

Az idei Energy Globe Magyarország díj Jövő generációja kategóriájának győztese a teljes egészében megújuló energiával működő Katica Tanya Élményközpont lett, ahol játékosan, a gyakorlatban tanítják meg a gyerekeknek a zöld gondolkodás alapjait.


A tanyán – amely Somogy megyében, a Zselic szívében található – a kezdetektől folyamatosan törekednek a fenntartható működésre. Az élményközpont évente hetvenezer látogatót vonz hagyományőrző és természetközeli programjaival, játékaival.

A gyerekek az állatok gondozása mellett különböző kézműves és természetismereti foglalkozásokon vehetnek részt, hogy az élményeik alapján sajátítsák el a környezetvédelem alapjait. A hely üzemeltetői külön figyelmet fordítanak arra, hogy a látogatókat olyan programokkal várják, amelyek vagy nem igényelnek energiát, vagy ha igen, akkor azt teljes egészében megújuló energiaforrásból tudják fedezni. Az ökológiai lábnyomuk csökkentését szolgálja a napelemek és a szélkerék mellett a saját gyökérmezős, ökológiai szennyvízkezelő rendszer, valamint a többkörös vízhálózat, az esővíz újrahasznosítása is. S mivel a szolgáltatásaikhoz szükséges energia 100 százalékát maguk állítják elő, az ökológiai lábnyomuk energiaszempontból nulla.
Ráadásul ez olyan hely, ahol a belépőjegy árának egy részét ki lehet fizetni akár PET-palackkal, aludobozzal, esetleg újság- vagy kartonpapírral, ezzel is tudatosítva a gyerekekben és szüleikben az újrahasznosítás fontosságát.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka