Inno-tér
2016. november 10.

Ember és kibernetika

San Diego és Hongkong után október 9. és 12. között, az Óbudai Egyetem és az IEEE Hungary Section szervezésében Budapesten, a Hotel Intercontinentalban került sor az SMC 2016, vagyis az IEEE International Conference on Systems, Man, and Cybernetics nemzetközi konferenciára. Az eseményen több mint ezer, nemzetközileg is meghatározó tudós, kutató, PhD-hallgató és a szakma vezető szereplői jelentek meg a világ minden tájáról.


A kiemelkedő esemény kutatók és a gyakorlati szakemberek számára foglalta össze ezen a területen a legkorszerűbb innovatív fejlesztéseket és rendszereket, lehetőséget teremtett az eszmecserére a rendszerelmélet, az ember-gép rendszerek és a kibernetika területén, továbbá nemzetközi szintű kapcsolatépítésre nyújtott lehetőséget a konferencia résztvevőinek. A megnyitón részt vett Palkovics László oktatási államtitkár, Szász Domokos, az MTA alelnöke, Barry L. Shoop, az IEEE elnöke, Dimitar Filev, az IEEE SMC Society elnöke, Réger Mihály, az Óbudai Egyetem rektora, Shun-Feng Su, az SMC 2016 Programbizottság elnöke, valamint Rudas Imre, a konferencia elnöke.

A hazánkban egyedülálló, nemzetközileg is nagy érdeklődést kiváltó SMC 2016 konferencia három kiemelt meghívott előadásával indult. Elsőként Jose M. Carmena, a University of California-Berkeley képviseletében tartott bemutatót, majd Nikola Kasabovnak, az Aucland University of Technology professzorának prezentációja következett. Végül Huijun Gao, a Harbin Institute of Technology professzorának előadására került sor. A panel szekció a magyar származású világhírű tudós, Neumann János tiszteletére a „a Pioneer of Modern Computer Sciences” elnevezést kapta. Az SMC konferenciát workshopok egészítették ki. A konferenciához kapcsolódva tartották a világ egyik legnagyobb, nyolcezer dollár összdíja­zású hallgatói versenyét, melynek célja, hogy a résztvevők jövőbe mutató technológiákat hozzanak létre.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka