2019. január: jegyzet, ökológia, régészet, portré, okostechnológia, zöldkörnyezet, agykutatás, tudomány, Nemzeti Agykutatási Program, nanotechnológia, elektronika, mesterséges intelligencia, anyagtudomány, fizika, orvostudomány, innováció, egyetem, építés, közlekedés, fenntarthatóság, élelmiszer, it
Inno-tér
2018. március 28.

Ericsson 5G jelentés

A szolgáltatók számára a barcelonai Mobil Világkongresszuson felvázolt útiterv segítségével az Ericsson be­tekintést nyújtott az 5G alapú iparági digitalizálás bevételteremtő potenciáljába, felvillantva az akár 36 százalékos bevételnövekedés lehetőségét.


A cég jelentésében – amely a korábban közzétett „5G üzleti potenciálja” jelentés folytatása – összefoglalták, hogy a szolgáltatók miként növelhetik bevételeiket tíz kulcsfontosságú iparág kiszolgálásával.

A korábbi jelentésben már megállapították, hogy a szolgáltatók 204–619 milliárd dollár (12–36 százalék) közötti bevétellel bővíthetik a 2026-ra előre jelzett 1,7 trillió dollár összegű szolgáltatási bevételeiket. Mindezt úgy érhetik el, hogy az ipar digitalizálási igényeit az 5G technológia alkalmazásával elégítik ki.
Az Ericcson több mint 400 ipari digitalizálásra vonatkozó esetet vizsgált meg tíz iparágban: az energiaipar és közművek, a gyáripar, a közbiztonság, az egészségügy, a tömegközlekedés, a média és szórakoztatóipar, az autóipar, a pénzügyi szolgáltatások, a kiskereskedelem és a mezőgazdaság területén. A 400 esetből a várakozások szerint több mint 200-ban játszik majd az 5G létfontosságú szerepet, az elemzők ezeket a bevételszerzési lehetőségek bővítése és a bevezetéssel kapcsolatos kihívások leküzdése szempontjából pedig csoportosították.
Az iparágak 5G felé tett lépéseinek legfontosabb mozgatórugói stratégiai szemszögből a következők: a korai bevezetés előnyeinek megszerzése (73 százalék), a saját vállalat pozicionálása iparági inno­vátorként (54 százalék), a digitális átalakítás előnyeinek kiaknázása (53 százalék), valamint a dolgok internete szilárd alapjainak kiépítése (46 százalék).•

 
Inno-tér
Innotéka