Inno-tér
2019. május 4.

Felsőoktatás az élhető jövőért

Kétnapos konferenciát tartottak a fenti címmel áprilisban az Óbudai Egyetem (OE), az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE), valamint az ELTE Együtt a Környezet­tudatos Szemléletért csoport közös szervezésében.


A környezettudatos egyetemek hálózatosodá­sának elősegítésére helyezték a szervezők a hangsúlyt, továbbá olyan kérdésekre keresték a választ, mint a felsőoktatás szerepe a fenntarthatóságban, valamint hogyan járul hozzá a fenntartható fejlődési célok megvalósulásához a felső­oktatás intézményhálózata. A rendezvény üzenete a szervezők szándéka szerint a társadalom összes szereplőjéhez szólt.

Forrás: news.uni-obuda.hu

Megnyitójában Réger Mihály, az OE rektora rámutatott, hogy a környezetmérnöki képzést biztosító tizenegy hazai felsőoktatási intézmény közül a legtöbb hallgató az Óbudai Egyetemen folytatja tanulmányait. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja pedig azt emelte ki, hogy egy di­na­miku­san változó világban a felsőoktatás szerepe is á­t­alakulóban van. Társadalmi és gazdasági elvárás az intézmények felé, hogy az oktatásban, valamint a kutatásban felhalmozódott tudást minél hatékonyabban adják át az Akadémián kívüli partnereknek is.

Az eseményre – amelyen közösen keresték a választ arra, hogy a felsőoktatás mennyiben képes napjainkban megfelelni a fenti feladatoknak – a felsőoktatási intézmények mellett a kormányzati, a vállalati és a civil partnerek is meghívást kaptak, a jó gyakorlatok bemutatására is hangsúlyt helyezve.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka