Inno-tér
2018. augusztus 9.

Magyar fiatal a londoni tudományos fórumon

72 ország, több mint 400 fiatal tudós-jelölttel képviseltette magát a LIYSF-on Londonban. Magyarországról Szabó Gabriella, a 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny díjazottja lehetett jelen. Az London International Youth Science Forumon (LIYSF) célja, hogy a fiatalok megosszák egymással eddigi tudományos munkáikat és új ötleteket meríthessenek neves tudósok, világhírű professzorok előadásaiból.


2018. július 25. és augusztus 8. között a London International Youth Science Forum (LIYSF) immár 60. alkalommal került megrendezésre. A programok helyszínéül az Imperial College of London szolgált. Magyarországról egy fiatal érdemelte ki a részvételt a diákfórumon, Szabó Gabriella, aki a Magyar Innovációs Szövetség által rendezett, 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyen harmadik helyezést ért el „Baby étel alapanyagok és a batáta nitrátakkumuláció vizsgálata a blue baby szindróma kialakulásának összefüggésében” című pályamunkájával. Szabó Gabriella a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban érettségizett, és a MATEHESZ támogatta a részvételét.

A fórum főelőadója volt dr. Michael Moloney, CEO of the American Institute of Physics. A fiatalok számos természettudományos előadáson vehettek részt, melyet neves tudósok, professzorok tartottak. Sokat tanulhattak pl. a daganatokról, annak kialakulásáról, kezeléséről és tüneteiről. Megismerkedhettek a londoni egyetemi rendszer működésével, a laborlátogatások által pedig az angliai kutatói munkával. A diákok lehetőséget kaptak az oxfordi és cambridge-i egyetemek meglátogatására is.

A fiatal kutatók meglátogatták a Természettudományos Múzeumot, ahol szakértők segítségével megérthették az emberi test működésének alapjait, betekintést nyerhettek a jövőnket meghatározó fejlesztésekbe. Az előadásokon kívül, mindennapjainkat a kötetlen programok, a Buckingham Palota, a London Eye meglátogatása, színházi előadások, valamint egyéb angliai látványosságok tették színesebbé.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka