2019. március: jegyzet, ökológia, portré, anyagtudomány, mikroszkópia, egyetem, nanotechnológia, kémia, biokémia, tudomány, neutronkutatás, biotechnológia, genomika, orvostudomány, közlekedés, energiagazdálkodás, elektronika, gépipar, okostechnológia, fenntarthatóság, innováció, egészségipar, élelmiszer, zöldkörnyezet, megújuló energia, atomenergia, ipar 4.0, ipari automatizálás, it
Inno-tér
2018. április 5.

Magyar Formatervezési Díj 2018

A nemzetgazdasági miniszter – a Magyar Formatervezési Tanács (MFT) közreműködésével – immár 39. alkalommal hirdeti meg a Magyar Formatervezési Díj pályázatot. A pályázat beadási határ­ideje 2018. május 4.


A legrangosabb hazai dizájnelismerésre tervezők, gyártók, kereskedők és megrendelők pályázatát várják, az elmúlt három évben létrehozott termékekkel, szolgál­tatásokkal; termék, vizuális kommunikáció, terv és diákmunka kategóriában.

A pályázatokat nemzetközi bírálóbizottság értékeli két fordulóban, kategóriánként. A díjazott munkák alkotói oklevélben és pénzjutalomban részesülnek. A bírálóbizottság által legjobbnak ítélt további pályamunkákat is meghívják a kiállításra, ahol a díjazott alkotásokat bemutatják a nagyközönségnek. A kiállításról magyar és angol nyelvű színes katalógus készül, amelyet itthon és külföldön is terjesztenek. Az elismeréseket a kiállítás megnyitóján, ünnepélyes keretek között adják át.

Az értékeléskor az alábbi szempontrendszert veszik figyelembe: formai minőség; újszerűség, eredetiség; versenyképesség; a kivitelezés minősége (a diák és a tervkategória kivételével); felhasználóbarát kialakítás; környezetvédelmi, illetve környezetbarát szempontok érvényesülése (fenntarthatóság).

Az MFT egyúttal meghirdeti a Design Management Díj pályázatot, melynek célja, hogy bemutassa, hogyan növelheti egy szervezet hatékonyságát, versenyképességét a dizájntudatos szemlélet, a dizájn alkal­mazása és szakszerű menedzselése, elismerje ennek kiváló példáit. A díjakat a Magyar Formatervezési Díj ünnepélyes díjátadó gálájának keretében adják át.

Az aktuális pályázati felhívások, a jelentkezési adatlapok és a pályázattal kapcsolatos további részletek megtalálhatók az mft.org.hu címen.•

 
Inno-tér
Innotéka