2018. december: jegyzet, mesterséges intelligencia, it, geológia, portré, fizika, tudomány, csillagászat, innováció, egyetem, fenntarthatóság, környezetvédelem, zöldkörnyezet
Inno-tér
2018. szeptember 28.

Másoddiplomás-képzés a kiberbűnözők ellen

A kiberbűnözés terjedésére és a jól képzett információbiztonsági szakemberek hiányára válaszul a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) idén ősztől másoddiplomás információbiztonsági menedzserképzést indít.


A nemzetközi adatok alapján mindenképpen szükség van a képzésre, ugyanis a Center for Strategic and International Studies kiberbiztonsági vezetőket tömörítő szervezet 2018-as tanulmánya szerint éves szinten már mintegy 600 milliárd dollárra rúg a kiberbűnözéssel összefüggő incidensek által okozott kár. A legnagyobb problémát a szakemberhiány je­lenti: az Egyesült Államokban tavaly több mint 760 ezren dolgoztak információbiztonsági szakértőként, a betöltetlen állások száma pedig elérte a 350 ezret. A világ egyik legnagyobb kiberbiztonsági vezetőket tömörítő szervezetének jelentése szerint Európában 2022-re 350 ezer új szakemberre lesz szükség az információbiztonság területén.

Az információbiztonsági szakértők iránt hatalmas és egyre növekvő igény mutatkozik Magyarországon és világszerte – hangsúlyozta Horváth Zsolt, a METU információbizton­sági képzésének vezetője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az európai általános adatvédelmi rendelet, a GDPR, valamint az állami és önkormányzati szervek információs rendszereinek védelméről szóló törvény életbe lépése tovább fokozzák a szervezetek igényét az információbiztonság kiépítésére.

A három féléves képzés a versenyszférában és a közigazgatás­ban jelentkező komplex információbiztonsági feladatok megoldására, szervezésére és irányítására, rendszerszemléletű kezelésére készíti fel a résztvevőket.•

 
Inno-tér
2018. november – Közlekedésfejlesztési különszám

2018. november – Közlekedésfejlesztési különszám

Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018

Innotéka