2019. június: orvostudomány, ökológia, jegyzet, fizika, lézer, anyagtudomány, tudomány, disszemináció, Nemzeti Agykutatási Program, innováció, építés, atomenergia, biztonságtechnika, élelmiszer, egyetem, zöldkörnyezet, energiagazdálkodás, közlekedés, megújuló energia, környezetvédelem, fenntarthatóság, it
Inno-tér
2018. szeptember 28.

Másoddiplomás-képzés a kiberbűnözők ellen

A kiberbűnözés terjedésére és a jól képzett információbiztonsági szakemberek hiányára válaszul a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) idén ősztől másoddiplomás információbiztonsági menedzserképzést indít.


A nemzetközi adatok alapján mindenképpen szükség van a képzésre, ugyanis a Center for Strategic and International Studies kiberbiztonsági vezetőket tömörítő szervezet 2018-as tanulmánya szerint éves szinten már mintegy 600 milliárd dollárra rúg a kiberbűnözéssel összefüggő incidensek által okozott kár. A legnagyobb problémát a szakemberhiány je­lenti: az Egyesült Államokban tavaly több mint 760 ezren dolgoztak információbiztonsági szakértőként, a betöltetlen állások száma pedig elérte a 350 ezret. A világ egyik legnagyobb kiberbiztonsági vezetőket tömörítő szervezetének jelentése szerint Európában 2022-re 350 ezer új szakemberre lesz szükség az információbiztonság területén.

Az információbiztonsági szakértők iránt hatalmas és egyre növekvő igény mutatkozik Magyarországon és világszerte – hangsúlyozta Horváth Zsolt, a METU információbizton­sági képzésének vezetője, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az európai általános adatvédelmi rendelet, a GDPR, valamint az állami és önkormányzati szervek információs rendszereinek védelméről szóló törvény életbe lépése tovább fokozzák a szervezetek igényét az információbiztonság kiépítésére.

A három féléves képzés a versenyszférában és a közigazgatás­ban jelentkező komplex információbiztonsági feladatok megoldására, szervezésére és irányítására, rendszerszemléletű kezelésére készíti fel a résztvevőket.•

 
Inno-tér
Innotéka