2018. szeptember: portré, jegyzet, agrárium, genomika, kémia, tudomány, lézer, innováció, energiagazdálkodás, közlekedés, építés, vízgazdálkodás, zöldkörnyezet, biztonságtechnika, it, ipari automatizálás
Inno-tér
2017. október 10.

MISZ-levél és állásfoglalás

A szellemi tulajdonnal összefüggő eljárások jogszabályi kereteinek új jogi szabályozásának megalkotásáról szóló állásfoglalását küldte el a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) két miniszternek.


Ahhoz, hogy az iparjogvédelmi, a szerzői jogi és a kutatás-fejlesztés tevékenységek minősítésével összefüggő ügyekben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához (SZTNH) forduló ügyfelek, innovatív vállalkozások megfelelő kiszolgálása 2018. január 1-je után is biztosított legyen, a szellemi tulajdonnal összefüggő eljárások általános szabályaira vonatkozó törvény mielőbbi elfogadása szükséges – fogalmaz a MISZ sajtóközleménye. Éppen ezért 2017. szeptember 28-án a MISZ levélben fordult Trócsányi László igazságügyi miniszterhez és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, hogy az SZTNH előtt folyó minden eljárást egy külön törvényben összefoglaló jogszabály tervezete még a 2017. évi őszi törvényalkotási programba felvételre kerüljön.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Innotéka