2018. január–február: jegyzet, orvostudomány, portré, lézer, innováció, tudomány, atomenergia, energiagazdálkodás, startup, agrárium, zöldkörnyezet, genomika, fenntarthatóság, kiállítás/konferencia, robotika, it
Inno-tér
2017. október 10.

MISZ-levél és állásfoglalás

A szellemi tulajdonnal összefüggő eljárások jogszabályi kereteinek új jogi szabályozásának megalkotásáról szóló állásfoglalását küldte el a Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) két miniszternek.


Ahhoz, hogy az iparjogvédelmi, a szerzői jogi és a kutatás-fejlesztés tevékenységek minősítésével összefüggő ügyekben a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához (SZTNH) forduló ügyfelek, innovatív vállalkozások megfelelő kiszolgálása 2018. január 1-je után is biztosított legyen, a szellemi tulajdonnal összefüggő eljárások általános szabályaira vonatkozó törvény mielőbbi elfogadása szükséges – fogalmaz a MISZ sajtóközleménye. Éppen ezért 2017. szeptember 28-án a MISZ levélben fordult Trócsányi László igazságügyi miniszterhez és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterhez, hogy az SZTNH előtt folyó minden eljárást egy külön törvényben összefoglaló jogszabály tervezete még a 2017. évi őszi törvényalkotási programba felvételre kerüljön.

Forrás: MISZ

 
Inno-tér
Innotéka