Inno-tér
2016. november 4.

Mobil Munka

A kreatív cím applikációt jelöl, mégpedig a Profession.hu új, fizikai munkára, szakmun­­kára, vendéglátásra és adminisztrációs ál­lásokra specializálódott alkalmazása bújik meg mögötte. Fejlesztői abban bíznak, hogy a Mobil Munka átalakítja az álláskeresés teljes folyamatát.


A kiindulás az volt, hogy az olyan típusú munkáknál, amelyeknél nem létfontosságú a többkörös felvételiztetés, célszerűbb, amennyire csak lehet, egyszerűsíteni a jelentkezést. A lokáció és érdeklődés alapján megjelenő munkalehetőségek között – hasonlóan a más, profil alapú alkalmazáshoz – válogathatnak a munkakeresők, és akár sms-ben, sőt önéletrajz nélkül is jelentkezhetnek a talált lehetőségekre.

Mivel a magyarok harmada már mobilon keres munkát, ráadásul elvárja az egyszerűséget és a gyorsaságot, a kihívásra érdemes reagálni. Az alkalmazás válaszul az állásokat a GPS koordinátánk és az érdeklődési körünk szerint jeleníti meg a kijelzőkön. Használata valóban egyszerű: ami tetszik, azt jobbra, ami nem tetszik, azt balra húzzuk. A jobbra pozicionáltakra aztán egyetlen érintéssel, végtelenül egyszerűen jelentkezhetünk online vagy sms-ben – valóban egyszerűsítve ezzel mind a munkaadóknak, mind a munkavállalóknak a gyakran bonyolult és időigényes folyamatot.

Az ingyenes hirdetésfeladást biztosító alkalmazás leginkább a szakmunkásokat kereső állásokra koncentrál, mivel a magyar álláspiac teljesen átalakult, mára a munkáltatóknak sokkal rugalmasabban kell kezelniük a felvételi folyamatot, ha meg akarják találni a megfelelő jelentkezőt. Egy felszolgálói, kozmetikus, vendéglátós vagy eladói állásnál elég, ha a személyes találkozón bizonyít a jelentkező, mára minden más kör feleslegessé vált.

Az alkalmazás letölthető a Google Play és az Apple Store felületén is.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka