2019. június: orvostudomány, ökológia, jegyzet, fizika, lézer, anyagtudomány, tudomány, disszemináció, Nemzeti Agykutatási Program, innováció, építés, atomenergia, biztonságtechnika, élelmiszer, egyetem, zöldkörnyezet, energiagazdálkodás, közlekedés, megújuló energia, környezetvédelem, it, fenntarthatóság
Inno-tér
2018. szeptember 3.

Négy magyar van versenyben

A Clavicont, a DiabTrend, a HepC és a Spicy Analytics csapata is bekerült a 60 ezer euró összdíjazású, EIT Health által meghirdetett európai startup verseny 25 legjobbja közé.


A Clavicont egy neurológiai és pszichológiai diagnózisok felállítását támogató eszközt dolgozott ki, mely a Parkinson-kór kezdeti tüneteit is ki tudja mutatni, a DiabTrend pedig egy olyan, cukor­betegek számára készült okos naplózó alkalmazást fejlesztett ki, amely az adatok folyamatos elemzésével felügyeli a vércukorszintet és figyelmeztet annak veszélyes változásaira, míg a HepC a Hepatitis B és C vírusa ellen küzd. A szintén továbbjutó adatbányász startup, a Spicy Analytics egészségügyi adatgyűjtéssel és a komplex adatokon nyugvó, szofisztikált módszertanok segítségével történő adatelemzéssel és modellezéssel, továbbá piackutatással és alkalmazásfejlesztéssel, valamint a klinikai kutatások támogatásával foglalkozik.

A 25 sikeres pályázó mentorprogramokon és tréningeken vehetett részt, és közel nyolcezer euró vissza nem térítendő támogatást kapott üzletfejlesztésre, termékvalidálásra, üzleti terv írására, miközben bemutatta projektjét a téma szakértőinek. A verseny első szakaszában Portugáliában készültek fel a csapatok a Budapesten, várhatóan novemberben tartandó döntőre.
A budapesti fináléban a három legsikeresebben prezentáló csapat 60 ezer eurót nyer prototípusának továbbfejlesztésére. Az EIT Health hozzáférést biztosít nemzetközi befektetői kapcsolataihoz, valamint tárgyalástechnikai tréningeket, projektprezentációs készségfejlesztő képzéseket nyújt, és támogatja a résztvevők üzleti terveinek továbbfejlesztését.•

 
Inno-tér
Innotéka