Inno-tér
2017. március 3.

Nemzeti Kiberverseny

Februárban zajlott a Nemzeti Kiberverseny hazai fordulója a ProDay IT-Biztonsági Konferencián – a győztes csapat elutazhat tavasszal a genfi Cyber 9/12 nemzetközi megmérettetésre.


A ProDay IT-Biztonsági Konferencia és Expo adott helyet az első Nemzeti Kiberversenynek, ahol négy csapat mérte össze tudását és kríziskezelő képességeit. Az idén második alkalommal megrendezett nagyszabású IT-biztonsági konferencia szakmai kiállítótérként helyet adott a legújabb offenzív és defenzív kibervédelmi megoldások gyakorlati megismerésének a Nemzeti Kiberverseny mellett is. A szakma elismert szakértőinek előadásai és bemutatói során a résztvevők új ötletekkel gazdagodhattak a zsaroló vírusok elleni védelemtől kezdve a validáláson át a célzott támadások elleni optimális védekezésig.

A konferencia keretében megrendezett verseny hazai döntőjét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) és a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) közreműködésével szervezték meg. A négy nyertes diák, illetve felkészítő­jük utazását és ellátását a ProDay IT-Biztonsági Konferencia és Expo bevételeiből finanszírozzák, valamint a szervezők biztosítják a nemzetközi versenyen való részvételüket is.

A nyertes csapat, a defend3R5 tagjai: Bártfai Fanni (NKE Rendészettudományi Kar), Margitics József (NKE RTK), Mészáros István (NKE RTK), Molnár Tibor (NKE RTK), a csapatvezető, illetve a felkészítő dr. Gyaraki Réka (Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar Doktori Iskola).
A zsűri tagjai voltak: dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a BM OKF kritikusinfrastruktúra-koordinációs főosztály vezetője, Keleti Arthur, IT-biztonsági stratéga, T-Systems, Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a Belügyminisztérium kiberkoordinátora (egyben az esemény fővédnöke), Tóth Szilvia, KUM EBF kibertér koordinátor, Zengő Andrea, a WITSEC alapító elnöke.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka