Inno-tér
2017. március 2.

Okos klíma

Bár a klímatechnikai megoldások elterje­dése a 20. század második felében világszerte nagyban hozzájárult az életminőség és a termelékenység javulásához, az talán még ma sem közismert, hogy a megfelelő beltéri környezet megteremtéséhez nem elegendő csupán a hőmérsékletet szabályozni – ennél sokkal több kell.


A hőmérséklet mellett a páratartalom szabályozására is szükség van, hiszen például irodai környezetben a hatékony mun­kavégzés egyik fontos feltétele a dolgozók megfelelő komfort­érzete, ami e két tényezőn is múlik. A gyárakban, üzemekben talán még ennél is fontosabb a megfelelő páratartalom beállítása, hiszen adott esetben ettől függhet az érzékeny és költséges berendezések hatékony működése.

Ezeket a tényezőket képes egyszerre kezelni az LG legújabb VRF-megoldása (változó hűtőközeg-áramú, VRF – Variable Refri­ge­rant Flow), a Multi V 5 úgynevezett Dual Sensing Control funkciója: e kettős érzékelő révén a légkondicionáló egység részletekbe menően ki tudja értékelni a klímajellemzőket. Ez olyan működést tesz lehetővé, ami optimális energiahatékonyságot és maximális beltéri komfortot eredményez. Mindezen felül a berendezés egyik legújabb fejlesztésű rendszere, a Smart Load Control képes arra, hogy kontrollálja a kültéri egységben keringő hűtőközeg nyomásviszonyait és hőmérsékletét, amivel – a páratartalomtól függően – 15-31 százalék energiahatékonyság-növe­kedés érhető el. A kettős érzékelő Comfort Cooling funkciója pedig a kívánt hőmérséklet és páratartalom mellett üzemelteti a készüléket, ami maximalizálja a felhasználói kényelmet.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka