2018. szeptember: portré, jegyzet, agrárium, genomika, kémia, tudomány, lézer, innováció, energiagazdálkodás, közlekedés, építés, vízgazdálkodás, zöldkörnyezet, biztonságtechnika, it, ipari automatizálás
Inno-tér
2018. március 30.

Okostelefonnal vezérelhető hotel Budapesten

Megnyílt Európa első, magyar fejlesztésű okostelefonos alkalmazással vezérelhető szállodája a fővárosban, a KViHotel Budapest.


Ahogyan azt Kató Csaba, a TMRW Hotels applikáció ötletgazdája és a cég alapítója elmondta a hotel bejárásán, a négycsillagos, negyvenszobás, papírmentes szálloda a cég első alkalmazása, a fejlesztés ötlete négy évvel ezelőtt fogalmazódott meg, és két év alatt készítették el. A vendégek a foglalástól a kijelentkezésig mindent el tudnak intézni az applikáción keresztül, sorban állás nélkül. Sőt, a telefon belépőkártyaként is működik, mert minden funkciót egyetlen alkalmazásba integráltak.

A fejlesztéshez más iparági ötletekből indultak ki: ha például a légi közlekedésben elég egy okostelefon az utazáshoz, akkor minden bizonnyal átültethető mindez a szállodaiparba is.
A foglalás, ott-tartózkodás, kijelentkezés évtizedek óta nem változott, miközben az utazáshoz kapcsolódó más szolgáltatásokban – repülés, taxi – a digitalizáció sokkal hangsúlyosabban megjelent. Az applikációval viszont már a bejelentkezés sincs helyhez kötve, a bejelentkezési ablak 48 órával érkezés előtt megnyílik, amikor kiválasztható az emelet és a szoba. Azután e-mail üzenetekben folyamatosan kommunikálnak a vendéggel, akinek arra is lehetősége van, hogy okostelefonjával akár már érkezése előtt beállítsa a szobája hőmérsékletét. És ahogy a szállodákban cserekártyák, itt cseretelefonok vannak arra az esetre, ha a vendég készüléke lemerülne vagy netán a szobájába zárná.•

 
Inno-tér
Innotéka