2019. július–augusztus: jegyzet, Nemzeti Agykutatási Program, agykutatás, portré, tudomány, biológia, disszemináció, öntészet, innováció, építés, geológia, környezetvédelem, zöldkörnyezet, urbanisztika, biztonságtechnika, it
Inno-tér
2019. március 4.

Repülőgép-szervizközpont Miskolcon

A német Lufthansa vállalatcsoport repülőgép­javítással és -fenntartással foglalkozó vállalata, a Lufthansa Technik AG 43 milliárd forintos be­fektetéssel szervizközpontot telepít Mis­kolcra – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter februárban Budapesten, a beruházás sajtótájékoztatóján.


A repülőgép-hajtóművek alkatrészeit javító miskolci szervizközpont nem csupán a Lufthansa, hanem más nemzetközi légitársaságok gépeit is fogadja majd.
A német óriásvállalat megjelenése új minőséget jelent a magyar repülőgépipar számára. Magyarországon a légi közlekedést kiszolgáló ipar 2350 munkavállalót foglalkoztat, termelési értéke tavaly elérte a 105 milliárd forintot, termékeinek 93,5 százaléka külföldön talált vevőre. A miskolci szervizközpont tovább bővítheti az ágazat teljesítményét, magas színvonalú technológiákat előállító és fejlesztő helyszínként.
Az üzem működése 2022-ben indulhat meg, az első munkavállaló­kat azonban már idén fölveszik, és Németországba meg Írországba küldik őket továbbképzésre. A miskolci Lufthansa-központban magas szintű követelmények és szigorú szabványok érvényesülnek majd, ráadásul saját fejlesztési feladatokat is kap, ezért jól képzett mérnököket is keresnek – közölte Philip Mende, a cég vezetője.

Philip Mende (Forrás: KKM/Kovács Márton)

A beruházási összeg ezért – tette hozzá – nemcsak az építkezést és a berendezéseket fedezi, hanem a szakemberek képzését is. Mint elmondta, Miskolcot a fejlett infrastruktúra, a versenyképes üzleti és gazdasági környezet, a jól képzett munkaerő, továbbá a támogató környezet miatt választották.•

 
Inno-tér
Innotéka