Inno-tér
2019. július 18.

Sebességmérés a Google térképen

Negyven országban, köztük hazánkban is el­indult a Google Maps új szolgáltatása, amelyben az előre telepített és mobil traffipaxokat jelzik a sofőröknek. A funkció egyelőre nem mindenhol – Magyarországon sem – elérhető részeként a megengedett sebesség mértékéről is infor­mációt nyújt felhasználójának.


A szolgáltatás az Android- és az iOS-felhasználók számára is elérhető lesz, ám most még csak az Android-felhasználók jelenthetnek be új mobil vagy előre telepített traffipaxokat. Ha aktivizáljuk az újdonságot, a követendő útvonalat megjelenítő képernyő bal alsó sarkába bekerül egy sebességmérő, amely folyamatosan informál haladási sebességünkről, sőt ha kívánjuk, a maximális sebességet is megmutatja.

A funkció természetesen nem kötelező, ki- és bekapcsolható a navigációs beállítások alatt. Az aktuális sebesség mutatását egyelőre várják Magyar­országon, bevezetésével minden adott ahhoz, hogy a fel­használó ne lépje túl vezetés közben a megengedett sebességhatárt. A szolgáltatás nem csak az autósoknak jelent segítséget: egy kormányra erősített telefonnal navigáló biciklis számára is hasznos lehet a tájékoztató jellegű információ. A frissítést jelenleg Argentína, Ausztrália, Belgium, Brazília, Csehország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Hollandia, Németország, India, Kanada, Lengyelország, Portugália és Svédország kapta meg. Érdekesség, hogy a traffipaxokat érintő funkció Németországban, Franciaországban vagy Svájcban nem lesz elérhető, mivel ott a hatályos jogszabályok ezt nem teszik lehetővé.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka