Inno-tér
2019. február 20.

Sikerrel zárult a KEVIN országos kreatív ötletverseny

A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) országos pályaorientációs programjának keretében megvalósult és sikerrel záruló Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén (KEVIN) összesen több mint 100 csapat 400 diákja indult.


A kecskeméti és dunaújvárosi kétfordulós döntő első helyezettjei egy stresszfelismerő- és tanácsadó alkalmazást fejlesztő csapat, illetve egy olyan nemzetközileg elismert szervezet megalapítását kitaláló csapat, mely ingyenesen biztosítana kapcsolatot külföldi gimnazisták között online és személyes úton egyaránt.
A győztes csapattagok a PREZI székházban egy céglátogatással egybekötött élménynappal gazdagodnak, illetve értékes tárgynyereményekben részesülnek. A pályaorientációs program tovább folytatódik, ugyanis a BGE a tanévzárást követően ismét megszervezi népszerű Középiskolások Nyári Egyetemét.
A BGE az EFOP-3.4.4-16-2017-00013 felsőoktatásba bekerülés fokozását támogató pályázat keretében megvalósuló pályaorientációs programjában 2018 őszén meghirdetett és most sikerrel záruló Középiskolások Egyetemi Innovatív Versenyén (KEVIN) összesen több mint 100 csapat 400 diákja vett részt.

A KEVIN kreatív ötletverseny tematikája üzleti fókuszú, amely elősegíti a diákok gazdálkodási és informatikai irányultságának kialakulását, készség- és kompetenciafejlesztésüket, az innovációra nyitott gondolkodás népszerűsítését, egyúttal a felsőoktatási képzés adta lehetőségek időbeli megismerését. A KEVIN a BGE országos pályaorientációs programjának egyik legsikeresebb kezdeményezése, amely iránt azok a fiatal tehetségek érdeklődtek, akik a közvetlen környezetüket érintő valós kihívásokat saját, innovatív ötleteikkel kreatívan és hatékonyan kívánják megoldani. A résztvevők a megmérettetés online fordulójában gazdasági témájú esettanulmányokat oldottak meg és prezentációt készítettek. Az online fordulót követő élőszereplős megmérettetésbe jutott csapatok jelentős száma miatt a szervezők kétfordulós döntő megvalósítása mellett döntöttek, egy kecskeméti és egy dunaújvárosi helyszínen. A döntőre 3 olyan ötlettel kellett érkezniük a csapatoknak, amelyek az őket érintő valós problémákra kerestek hatékony megoldásokat. A diákok felkészülését és munkáját szakmailag elismert mentorok támogatták.

„Fontos megismernünk és megértenünk a felnövekvő generációk látásmódját és az őket foglalkoztató kérdéseket, jövőbeni hallgatói szolgáltatásaink tervezéséhez, valamint felelősségünk segíteni Őket a pályaválasztás rögös útján. A megversenyeztetett ötletek bármely startup versenyen megállnák a helyüket: kalóriaszámláló okos kulacs, stresszfelismerő arcszkenner, Ginema létesítményötlet ami ötvözi a kulturális kikapcsolódás és a sportolás élményét egy térben, tanszerautomata, vagy épp egy fesztivál telefonos alkalmazás. A KEVIN kreatív ötletverseny most lezárul, de a BGE pályaorientációs programsorozata tovább folytatódik többek között a Nyári Egyetemünk révén” – hangsúlyozta Dietz Ferenc, a BGE kancellárja.
A győztes csapattagok a PREZI székházban egy céglátogatással egybekötött élménynappal gazdagodnak, illetve értékes tárgynyereményekben részesülnek.
„Őszintén mondhatom, hogy nagyon jól éreztük magunkat. A KEVIN-versenye számunkra sok meglepetést hozott, olyan kihívásokkal kerültünk szembe, melyekre a megoldás csak egy összehangolt csapatmunka eredményeképpen születhetett meg. Újszerű, innovatív előadási technikákat tanultunk, és sok új kapcsolatra is szert tettünk. Összességében jó hangulatú napunk volt, ezúton is köszönjük a szervezőknek, mentoroknak és a zsűrinek odaadó munkájukat, amellyel újradefiniálták az innovatív verseny fogalmát”– mondta el a dunaújvárosi döntő nyertes csapatának tagja Domschitz András, a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium tanulója.

Forrás: BGE

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka