Inno-tér
2017. március 31.

Smart Konferencia 2017

Az idei konferencián egyebek között az adatvagyon és a mesterséges intelligencia kapott kiemelt szerepet, de a biztonsági kérdések és a startupok sem kerülték el a szervezők figyelmét.


A rendezvényen több mint száz hazai és nemzetközi sztárelőadó tolmácsolásában, globális óriáscégek, valamint hi-tech startupok részvételével mutatkoztak be a technológia üzleti és ipari felhasználásának legfrissebb trendjei Budapesten.

A mesterséges intelligencia (Artificial Intelligence; AI) évtizedek óta az egyik legérdekesebb téma, manapság pedig már az egyik legforróbb kutatás-fejlesztési irány a tech világban, mely szakérők szerint életünk minden területére kihat majd a jövőben. Persze mint minden fejlesztés, várhatóan az AI sem csupán a béke és boldogság keresésében játszik majd szerepet. Amikor a gépek már gondolkodnak, tanulnak, és önállóan reagálnak számos helyzetben, az a háborúk egészen új dimenzióját vetíti elénk. Az 1980-as évek sci-fijei és videojátékai szép lassan megelevenednek a szemünk előtt…

Addig is itt van nekünk a Big Data, amiről már tudjuk, hogy óriási a szerepe a vállalatok életében. Ám ahhoz, hogy valós üzleti növekedést produkáljon, bizony nem ártott megvizsgálni a nagyok – így az Uber, az Apple vagy a Facebook – sikereit. Aki figyelt, megtudhatta, hogyan lehet hatékonyan fejleszteni nem csupán a cégét és termékét, szolgáltatásait, de a felhasználói, ügyfelei készségeit is.

Természetesen ezúttal sem maradhattak el az okos otthon vagy a mo­bil eszközökről szóló előadások, miként a gaminget, a viselhető eszközöket vagy a pénzügyi megoldásokat bemutató prezentációk sem.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka