Inno-tér
2016. november 4.

Szoros szakmai közösség

Alig három hónap alatt szerveződött több mint hatszáz fős szakmai közösséggé a Sysadmin Fórum. A megszűnt Technet Fórum szerepét átvevő portál elsősorban rendszergazdáknak és más, IT területen dolgozó szakembereknek szól, nemrég a Microsoft hivatalos partnere is lett, aktív szerepet vállalt több konferencián, és hamarosan kedvezménycsomagokat is kínál a tagoknak.


A fórum célja, hogy az informatikai területen dolgozóknak felületet biztosítson szakmai kérdések megvitatására olyan témavezetőkkel, mint a hazai IT szakma ászai (többek között Berke János, Deme Tamás, Gál Tamás és Király István), akik segítenek a felhasználóknak a munkájuk során felmerülő problémák megoldásában.

Úgy tűnik, erre szükség is van, ugyanis szinte naponta felkerül egy-egy új kérdés. „Nagyon sokszor a felhasználók segítenek egymásnak, de több olyan összetett problémával is szembesültek már a tagjaink – például szerverüzemeltetéssel és szoftverlicencekkel kapcsolatos kérdésekben –, amelyekre szakértőink csak a gyártók közreműködésével találták meg a helyes választ” – utalt a szakmai közösség nyújtotta előnyökre Schneck Zsolt, a Sysadmin alapítója.

A fórum mögött álló csapat tevékenysége azonban nem merül ki a napi problémák megoldásában, társrendezőként vettek részt az idei Rendszergazdák Világnapjának munkálataiban, ahol csapatuk felelt a szakmai program össze­állításáért. Emel­­lett számos további rangos szakmai eseményen is jelen voltak – például a Secure Trend 2016 vagy Biztributor Szakmai Napon –, többnyire a szervezők meghívottjaiként. Az oldal működtetői természetesen rendkívül büszkék arra, hogy felkerültek a technetklub.hu weblapra, amely a Microsoft egyik hivatalos felülete. Ebbe az elitklubba csak nagyon kevés szakmai blogot engedett be eddig a világcég.

A fórumtagok számára ezen a kiváltságon kívül számos előny vár még: „Jelenleg is tárgyalunk több gyártóval és forgalmazóval annak érdekében, hogy speciális VIP-kedvezményeket tudjunk kínálni a felhasználóinknak. A tagok emellett exkluzív belépőkhöz juthatnak a rendezvényeinkre, és év végén megjutalmazzuk a legaktívabb, így legtöbb pontot szerző felhasználóinkat is” – mondta Schneck Zsolt.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka