Inno-tér
2016. november 3.

Tervezz okos padokat!

Mi a titka egy sorozatgyártásra alkalmas, többféle helyszínen – egyetemek területén, városok külön­böző pontjain – is elhelyezhető, közösség és személyes kapcsolatok építését elősegítő kényelmes padnak? A T-Systems Magyarország utcai padok okosítására, Okospad szolgáltatásokra vár fel­használói ötleteket. A pályázat egyetemistáknak és főiskolásoknak nyújt lehetőséget.


A látványterv mellett ötleteket is várnak arra, hogy a diákok szerint milyen smart city szolgáltatásokat lenne célszerű beépíteni a padokba ahhoz, hogy a megszokott funkción kívül sokkal komplexebben szolgálják a városiak kényelmét és „padokból p@dokká” váljanak. Az Okos P@d pályázat legjobb ötleteit megvalósítják. A nyertes csapat tagjai csatlakozhatnak a Telekom T-Systems gyakornoki programjához, ráadásul heti bérletet kapnak a 2017-es VOLT Fesztiválra. Az értékeléskor a zsűri figyelembe veszi a pályázat társadalmi hasznosságát és azt is, hogy mitől lesz népszerű az Okos P@d. Fontos szempont emellett a látvány, a megvalósíthatóság, a sorozatgyárthatóság, az élettartam és a fenntarthatóság (egyszerűen, olcsón, környezetbarát módon lehessen üzemeltetni), illetve a pályázat egyedisége, újszerű ötlete, felhasználhatósága.

Az elképzelés szerint az okos padok funkciói a városban élőknek és a turistáknak nyújthatnak mindennapi segítséget aktuális információk kihelyezésével, interaktív térképpel, menetrendekkel, beépített wifi hotspottal vagy töltőkkel. Emellett a vállalattól megszokott módon szórakoztató elemek, például fényképkészítés is színesítheti a pad alkalmazási lehetőségeit, sőt a biztonságérzetet is növelhetik a padba helyezett térfigyelő kamerák.

A pályázatokat szakértői zsűri bírálja el, amelynek tagjai: Kobrizsa Ádám, a Mindspace alapítója; Rab Árpád, az Óbudai Egyetem Digitális Kultúra és Humán Technológia Tudásközpont kutatója; Kaszás Zoltán, a T-Systems Magyarország vezérigazgató-helyettese; Csorba Endre, a T-Systems Magyarország konvergens kommunikáció kompetencia központjának vezetője; Kiss Ferenc, a T-Systems Magyarország Digitális Város programvezetője.

A pályázatok beadásának határideje: 2016. novem­ber 11. éjfél, további információk: http://www.legyelteis­informatikus.hu/palyazat

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka