Inno-tér
2018. május 31.

Versenyképes cégek = versenyképes ország?

A versenyképesség rendkívül meghatározó a mai szüntelenül változó környezetben, korunk infor­matikai fejlettségére visszavezethetően, és mára a menedzserek legnehezebb feladata lett, hogy kiválasszák a lehető legjobb információhalmazt, kihalásszák azokat az adatokat, amelyek alapján a legjobb döntést tudják meghozni.


Ehhez az irodai munkafolyamatok mérésére van szükség, ami az informatikai háború megnyeré­sé­hez szükséges sikeres stratégia egyik fő eleme. A Motiment Kft. szakemberei szerint ez alapvetően meghatározza egy cég, végső soron pedig egy ország versenyképességét.
A hajdan évszázadokban mérhető technológiai fejlődés kiugrásait idővel már évtizedekben mértük, majd években, most meg jószerével naponta jelenik meg olyan újdonság, amely akár újabb mérföldköve lehet a világ innovációjának. A jelen szakembereinek véleménye alapján az informatikai háború megnyeréséhez szükséges sikeres stratégia fő elemei: munkafolyamat-mérés, digitalizáció, automatizálás, robo­tika (quick patch) és a Big Data adta lehetőségek kihasználása.

Nógrádi György biztonságpolitikai szakember a Motiment Kft. üzleti reggelijén

Az ipari forradalom 4.0 – a robotikával mint fő beépülő elemmel – kéz a kézben jár a nagyon fejlett IT-megoldásokkal, amelyekkel minden cégnek számolnia kell. Az idő a fő ellenség, mert a hagyományos fejlesztések egyszerűen nem tudnak végigfutni, olyan gyorsan jelenik meg egy új technológia vagy igény.
Jóllehet a robotikának több szintje van, a legegy­szerűbb, leggyorsabb, összességében ár-érték arány­ban a legjobb megoldást sokszor a mik­ro­vesz­te­­­sé­­gek kiiktatásával lehet elérni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy akár már egy kétezer fős cégnél is 20-50 ezerféle rejtőzködő, káros adminisztráció (mikroveszteség) lehet az irodai folyamatokban, így könnyen átlátható, hogy milyen fontos lehet egy hatékony tesztelő, döntéstámogató módszertan bevezetése.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka