Inno-tér
2016. november 29.

Vezetékes „dolgok internete”?

Úgy tűnik, az utóbbi időben beköszöntött a vezetékes telefonszolgáltatások reneszánsza, ha hihetünk az IP-mellék iránti igények növekedésének, jelezte az Invitech Solutions, kijelentését az általa biztosított, tízezres nagyságúra növekedett mellékszámra alapozva. Szakértők szerint mindez arra is rávilágíthat, hogy a vezetékes technológiák szerepe a következő években is meghatározó marad, sőt az IP-alapú üzleti telefonszolgáltatások – mint az IP Center – fejlődésével még nőhet is népszerűségük.


A megoldás akár észszerű is lehet, hiszen e megoldások révén a közepes méretű vállalkozásoknak is elérhetőek mindazok a lehetőségek, melyeket ez idáig csak a legnagyobb vállalatok tudtak igénybe venni. A középvállalatok körében különösen aktuális mindez, ahol már javában zajlik a jövő évi költségkeret összeállítása, a költségkímélő megoldások keresése. A tapasztalatok szerint pedig komoly költségmegtakarítással járhat akár egy telefonközpont- vagy egy videokonferencia-szolgáltatás IP-alapú kialakítása, ráadásul a telekommunikációs és informatikai megoldások felhőalapú kiszervezése a következő időszakban is folytatódik.

Az IP Center egyébként egy felhőalapon működő, modern telekommunikációs alközponti megoldás. Az üzleti ügyfelek bármikor és bárhonnan változtathatják a virtuális alközpontjuk beállításait, azaz a hívásokat távolról is képesek folyamatosan menedzselni. A rendszer elsősorban annak köszönheti népszerűségét, hogy korlátlan számú telephely kommunikálhat egymással, helyszínenként akár több ezer melléken, gyakorlatilag beruházásmentesen. Az Invitech Solutions fejlesztése – a végponti telefonkészülékeket leszámítva – a cég IP-alapú központjára épül, amely az ország egyik legbiztonságosabb adatközpontjában, a Kozma utcai DataCenterben (DC10) található. Ez egyben lehetőséget biztosít a mindinkább teret nyerő „egységes kommuni­káció” (unified communications; UC) jellegű megoldásoknak is: az üzleti felhasználók egységes platformon és felületen érik el valamennyi, általuk igényelt kommunikációs és informatikai szolgáltatást.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka