Inno-tér
2017. február 13.

XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum

A nemzetközi és magyar szakmai fórumokkal, szakemberekkel együttműködve nagy lendülettel folyik a 2017-es, az immár XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum szervezése.


A rendezvényen optimális energiamix kialakítása mellett a marrakechi COP 22-es klímakonferencia és a fenntarthatóság kérdéseit is vizsgálják, tekintettel arra, hogy egy magyar innovációnak köszönhetően akár paradigma váltás is bekövetkezhet a CO2 kibocsátás tekintetében.

A rendezvény 2017. március 7–9. között várja az érdeklődőket Esztergomban, a Bellevue Hotelben. A helyszín melletti döntést a környezet szépsége mellett nagyban befolyásolta, hogy a hotel az elmúlt időszakban olyan új, környezetbarát technológiákat helyezett üzembe, amelyek a környezettudatosság gyakorlati megvalósítását mutatják be.

A XXIV. Nemzetközi Energia és Innovációs Fórum a beérkezett szakmai javaslatok alapján 2017-ben is újabb érdekes témákat tűz napirendre, amelyeket ún. „fókuszpontokba” csoportosítottak. Idén is jelentős nemzetközi részvételre számítanak, ezen belül kiemelt helyet kap az EU és Afrika.

A három nap fő tagoltsága az előző rendezvényekhez hasonlóan megmarad, azaz nemzetközi és szakhatósági előadásokkal indul a program, majd az innovációs és start-up blokkal folytatódik. A gázkörkép a földgáz-, és természetesen az LNG piac aktualitásaival kezdődik, majd a CNG-LNG közép-európai-, és hazai piacbővülésébe is pillantást vetnek.

A tervek szerint bemutatnak egy kisebb közösségekben, vállalkozásokban is alkalmazható mini fermentort, és megvizsgálják azt a kérdést, hogy a hazai biogáz termelés jelentősége változik, változhat-e a közeljövőben? A villamosenergia-termelés, az áramtárolás és a hatékony kiszabályozás „jó gyakorlatát” is körüljárja a konferencia, a norvég, a szlovák tapasztalatokat elemezve, és egy új magyar szabadalmat is bemutatva. Emellett ismét foglalkozik az elektromos autókkal, több autógyár modelljeit is tesztelhetik majd vendégek. A távhőszolgáltatás fenntarthatósági összefüggéseit, fejlesztési lehetőségeit és a „zöldítésben” betöltött szerepét kiemelten vizsgálják. „Fókuszpontba” kerül az információs és kommunikációs technológia (ICT), amelynek fejlődése és sokrétű alkalmazása alapvetően meghatározza mindennapi életünket.

A szervezők ezúttal is terveznek szakmai látogatásokat – pl. az FCSM Dél-pesti Telepének és a Paksi Atomerőmű meglátogatása –, ill. egyéb speciális programokkal is szolgálnak. Természetesen 2017-ben is lesz kiállítási és tesztautó lehetőség, ahol a magyar és külföldi szakemberek az energia- és autóipar, továbbá az ICT szektor érdekességeit tekinthetik meg.

Folyamatosan frissülő információk, program, jelentkezés: foenergetikus.hu

Forrás: Sunwo Zrt.

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka