2011. szeptember 13.

Szerző:
S. K.

Axiál Kft.
79/525-400

A mezőgazdaságon túl

Az Axiál Kft. nem csak a mezőgazdaságban dolgozók előtt ismert. A bajai székhelyű vállalkozás neve mára egyre ismerősebben cseng az ipar, a környezetvédelem, a hulladékgazdálkodás területén te­vé­kenykedő cégek számára is. A központ mellett az ország 14 pontján érhető el az Axiál sokrétű szolgáltatása: gép-, alkatrész-értékesítés, szerviz, gépbérlet, finanszírozás.


Telephelyek az ország területén

A cég története 1991-ig nyúlik vissza. A Harsányi házaspár ekkor alapította meg a Zetor alkatrészekkel foglalkozó Axiál Bt.-t. A kis cég gyors fejlődésnek indult, és a tizedik évfordulójára az árbevétele meghaladta a 16 milliárd forintot. Mára a cég kínálatában a különféle gépek, alkatrészek mellett már kézi szerszámok, kertészeti-erdészeti kisgépek, a munkavédelem eszközei is megtalálhatók. Természetesen ezekre is igaz, hogy csak magas minőségi színvonalat képviselő termékek kerülhetnek be az Axiál Kft. kínálatába. A bajai logisztikai központ éves szinten közel 250 000-féle árucikk kezelését végzi, 4500 négyzetméteres területén állandó raktárkészletként 50 000 cikk található. A boltokat napi rendszerességgel, saját logisztikai rendszerén keresztül látja el a megrendelt alkatrésszel. A raktáron lévő tételeket akár 24 órán belül az ügyfélhez szállítják.

Az Axiál Kft. kínálatában minőségi anyagmozgató, rakodógépek, valamint földmunkagépek is vannak. Az iparigép-kínálatban is tetten érhető Harsányi Zsolt tulajdonos-ügyvezető mottója, mely szerint a cég kínálatába kizárólag a gazdálkodóknak hasznot hozó, energiatakarékos és tartósan megbízható gépek kerülhetnek.

Hyundai R170W–9 gumikerekes kotrógép munka közben

Ennek a filozófiának teljes mértékben megfelelnek a dél-koreai Hyundai földmunkagépei. A 2010 májusában debütált legújabb, 9-es szériájú földmunkagépek eleget tesznek a kor alapkövetelményeinek. A tervezőmérnökök célja egy megbízható, ugyanakkor gazdaságosan működtethető „munkatárs” megalkotása volt. A Hi-Mate fantázianévre hallgató, GPS-alapú távdiagnosztikai rendszert is beépítették a gépekbe. Ez a rendszer tulajdonképpen nyomon követi a földmunkagépet, továbbá elemzi annak főbb diagnosztikai paramétereit is. A GPS-kapcsolat révén a Hyundai földmunkagép-tulajdonosok és az illetékes személyek bárhonnan, bármikor ellenőrizhetik a gépet, mindehhez csupán internetkapcsolat szükséges.

Az Axiál Kft. kínálatába a földmunkagépek három fő csoportja tartozik. Gumikerekes kotrógépek 5,5–21 tonna önsúllyal. Az egyes típusok esetében további, úgynevezett osztott gémes verzió is megtalálható. A gém szerkezetén túl opcióként megválasztható a stabilizátorok száma és állása, valamint a tolólap helyzete is.
A Hyundai lánctalpas kotrógépek esetében több mint húsz típus érhető el, 11–80 tonnás önsúly intervallumban. A piaci igényeket követve a 9-es szériában négy típus kompakt, zéró farsöprésű kivitelben is kapható.
A harmadik pillért a homlokrakodók csoportja képezi. Jelenleg hat alaptípust tartanak. Az alapgép mellett minden egyes méretkategóriában elérhető az úgynevezett XTD verzió, amelynek – emelőszerkezetének köszönhetően – nagyobb az emelési magassága.
A Hyundai földmunkagépek számos munkakörnyezetben bizonyítottak, így a vízgazdálkodó szervezeteknél is. Az ország több vízügyi szervezeténél, vízgazdálkodási társulatánál nagy megelégedéssel dolgoznak ezekkel a gépekkel.

Csatornatisztítás Hidromek 102 S kotró-rakodó géppel

A kínálatban a gépek mellett számos speciális adapter is megtalálható: csatornatisztító kanalak, csipegető kanalak, gémhosszabbítók, kotrógéppel működtethető hidraulikus iszapszivattyúk.
Az Axiál Kft. a Hyundai gépek mellett a rakodógéppiac meghatározó márkáit is forgalmazza, így a Manitou teleszkópos vagy a GEHL csúszókormányzású rakodókat, illetve a Hidromek kotró-rakodó gépet.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka