Célorientált fejlesztések a hagyományokat ápoló műszergyárban

Az elmúlt évben számos újítással bővítettük meglévő termékeink funkcióit és szolgáltatásaink körét.


Rádiós olajszennyezés-érzékelő

Legjelentősebb új termékünk a 2010-ben Magyarregula Innovációs Éremmel díjazott olaj- és olajfilmdetektor, melynek kifejlesztése az MTA Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Kutató Intézettel közösen történt. A környezetvédelem területén használható műszer elsősorban az egymással nem elegyedő, eltérő törésmutatójú folyadékok jelenlétének és rétegződésének kimutatására szolgál. Felhasználható vegyi üzemek, erőművek, finomítók, tartályparkok, transzformátorállomások területén és azok környezetében létesített figyelőkutaknál, medencéknél. A jobb alkalmazhatóság, a költséges kábelfektetés megtakarítása érdekében kifejlesztettük a vezeték nélküli (rádiós adatátvitelű) változatot is.

Szintmérő rendszer kiépítése tartályon

A tartályparkoknak kínált hagyományos, szervo rendszerű szintmérőhöz kapcsolódó készletelszámoló szoftver két fontos kiegészítéssel bővült. Távoli monitorozást biztosító webes felületet fejlesztettünk ki annak érdekében, hogy a készletadatok az interneten, egy biztonságos csatornán keresztül bárhonnan lekérdezhetőek legyenek. A másik újítás a DANTIS áruforgalmi modul: opcionális, kereskedelmi kiegészítője a nyílt forráskódú DANTIS készletelszámoló rendszernek, amely lehetővé teszi tartályparkok áruforgalmának naplózását. Az új modul kommunikál átfolyásmérőkkel és tömegárammérőkkel is.
Elsősorban üzemanyagkutak számára, kisebb tartályokba ajánljuk a magnetostrikciós elven működő szintmérő szondánkat. A két úszóval felszerelt változat alkalmas a tartály alján felgyülemlő víz jelzésére is. A mérőcsőben elhelyezett hőmérőelemek alkalmassá teszik a műszert a réteghőmérséklet mérésére, amiből kiszámítható a tárolt anyag átlaghőmérséklete. Ezzel a kiegészítéssel elvégezhető a mért közeg jövedéki törvény szerinti elszámolása.

Szintén a 2010-es esztendő fejlesztése a mobil szintmérőszonda-hitelesítő torony. Ezzel a költségkímélő eszközzel a tartályszintmérő szondák hitelesítése helyben, rövid idő alatt elvégezhető.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka