Chatbot az egyete­mis­ták új barátja

A Neptun rendszerrel összekötött Messenger Órarend chatbot segíti a sze­gedi hallgatók életét. Az új alkalmazás nemcsak azt mutatja meg, hogy szorgalmi időszakban melyik oktató hol tart órát, de azt is megtudhatják az egyetemisták, hogy melyik tanteremben lesz a vizsga, és hogy lehet eljutni a leggyorsabban a helyszínre.


A RoboRobo nevű fejlesztőcég alkalmazása ugyan nem alkalmas a szabadszavas kommunikációra, csak előre meghatározott szavakkal lehet munkára fogni a szoftvert. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy ha valaki a másnapi óráit szeretné csekkolni, akkor a „holnap” kifejezés beírásával látja az aktuális listát, ha pedig a következő vizsgájának az időpontját szeretné megtudni, akkor arra a „következő” szó beütésével tud rákeresni. A chatbot minden éjjel frissül, így ha valaki menet közben megváltoztatta egy vizsgája időpontját, az másnaptól fog helyesen szerepelni a Messenger Órarendben. Mivel minden felhasználónak a saját óra- és vizsgarendjét jeleníti meg az algoritmus, ezért az első használatkor a szoftveren keresztül be kell jelentkezni a Neptunba.

A chatbot előnye, hogy nem szükséges semmilyen applikáció letöltése, csak egyszeri, a Neptun-kódot igénylő regisztráció kell a szolgáltatás eléréséhez. Az Órarend chatbot kifejlesztését a Szegedi Tudományegyetem egykori diákjai valósították meg, a tesztelésben pedig több mint ötven szegedi hallgató vett részt.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka