Egyedi gépgyártás Kecelen

Az 1978-ban alapított, jelenleg 140 főt foglalkoztató Pintér Művek országosan és nemzetközileg is elismert vállalat, amely figyelemre méltó sikerekkel büszkélkedhet, s jelentős szakmai megbecsülést és hírnevet szerzett az elmúlt évtizedekben.


A vállalat fő profilja a fémipar, azon belül is a fémmegmunkálás és egyedi fémipari termékek gyártása. Kiemelt hangsúlyt helyez arra, hogy alapvetően olyan munkákat vállaljon el, amelyek nem illeszkednek más cégek gyártási profiljába. Ennek meg­felelőn alakította ki egyedi gépparkját. Rendelkezik például víz- és lézervágóval, nagyméretű horizontális és karusszelgépekkel, valamint hosszesztergával. A Pintér Művek mindig is kereste a kihívásokat. Az alapítás óta változatlan a cég mottója: „Ön adjon feladatot, mi megoldjuk, megtervezzük és kivitelezzük!”

A cég legfontosabb tevékenysége az egyedi gépgyártás, ami kis darabszámú, súlyban, méretben vagy a megmunkálási folyamat miatt különleges munkadarabokat jelent. Ezek közé tartoznak az acélszerkezetek, nyomástartó berendezések, ipari csővezetékek, speciális nukleáris hulladéktárolók, daruk, darupályák tervezése, gyártása, szerelése, üzembe helyezése és karbantartása.

A vállalat a Radioaktív Hulladékokat Kezelő Közhasznú Nonprofit Kft. egyik fő beszállítója, s közel két évtizede gyárt speciális tárolókat a használt nukleáris fűtőelemeknek. Olyan nagy nemzetközi vállalatokkal áll hosszú ideje kapcsolatban, mint az Alstom Hungária Zrt., az Andritz Kft. és a Siemens Zrt. Partnerei közé tartozik az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. is, amellyel évtizedek óta hagyományosan jó munkakapcsolatot ápol.

A gyártás mellett a vállalat saját kutatásokat és fejlesztéseket is végez. A fő terület a környezetvédelem. A cég rendelkezik saját technológiákkal, például olyan berendezéssel, mely képes visszaalakítani a műanyag hulladékot alternatív energetikai folyadékká; illetve új, az elektrodialízis elvén működő, hatékony víztisztító egységgel.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka