Először Magyarországon: startup ökoszisztéma fókuszú adatfelület

A Hungarian Startup University Programot (HSUP) megvalósító Express Innovation Agency, valamint a Dealroom.co startupokra és tech öko­szisztémákra koncentráló nemzetközi adat­szolgáltató­val kötött megállapodás keretében megnyílt a startup öko­szisztéma fókuszú, közös hazai platform. Az Express Innovation Agency május 24-én ennek apropóján egy networkinggel egybekötött ünnepélyes rendezvényt szervezett.


Az együttműködés láthatóvá teszi a magyar startup öko­szisztéma szereplőit, rávilágít az átfogó trendekre, valamint részletes adatokat szolgáltat a hazai és globális érdeklődők számára. Bármilyen startup, befektető, vagy az öko­szisztémá­ban érdekelt stakeholder hozzá tudja adni az adat­bázishoz a saját cégét, annak részletes adatait, és fejlesztheti profilját, ezáltal nyílt hozzá­férést biztosítva a közösség számára a valós idejű információkhoz.

Az Express Innovation Agency eseményén többek közt Balogh Petya (balra) sztárbefektető, startupper és mentor is megosztotta saját történetét, tapasztalatait.

A kezdeményezés pozitívan hat a magyar szereplőkre az egymással való kapcsolat­felvételben, valamint szélesebb lehetősé­get biztosít a nemzet­közi piacról érkező további befektetések­kel kapcsolatban. Rendkívül fontos lehet a sikeresen fejlődő HSUP csapatok szempontjából, akik az adat­bázisban szerepelve könnyebben kerülhetnek hazai és nemzet­közi befektetők és más szervezetek radarjára.

Kölkedi Krisztián

Kölkedi Krisztián az Express Innovation Agency stratégiai vezér­igazgató-helyettese kiemelte: „Az együtt­működés lehetővé tette, hogy Magyar­ország felkerüljön a nemzetközi innovációs öko­szisztéma térképére és létrejött egy olyan, – az országra fókuszáló adatfelület –, amely szabadon és ingyenesen hozzá­férhető bárki számára.”•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka