2013. február 5.

Csőszer Paks Kft. • postmaster@csoszerp.axelero.net

Épületgépészeti megoldások magas színvonalon

Fegyelmezett és pontos munkavégzést követelnek meg az atomerőműben, de ez a magunk számára is alapelvárás – hangsúlyozta Éberling János, a Csőszer Paks Kft. egyik tulajdonosa, aki egy másfél éves kazahsztáni kitérőt leszámítva több mint harminc esztendeje dolgozik a Paksi Atomerőműben.


A jelenleg két magánszemély tulaj­donában lévő Csőszer Paks Kft. 1999 óta van jelen a magyar piacon. A fokozatos tulajdonosváltás nem járt profilváltással: kezdetektől fogva épületgépészeti meg­bízásokat teljesítenek, elsősorban a Paksi Atomerőmű területén. Éberling János elmondta, hogy tevékenységi körük meglehetősen széles: a víz, csatorna és fűtés területén adódó feladatok mellett az installációs és a technológiai szellőzési munkákat is maradéktalanul el tudják végezni.

Az elmúlt közel másfél évtizedben az atomerőműben szükséges épületgépészeti feladatok egy részét a Csőszer Paks Kft. végezte el. A cég nevéhez fűződik egyebek között a II-es számú segédépület folyékony radioaktív hulladéktároló bővítésének épületgépészeti, a látogatóépület, valamint a konyha és étterem szellőzési, az egészségügyi épület, a primerköri laborok szellőzőrendszerének rekonstrukciós munkái. A tulajdonos szerint az egyik legérdekesebb kihívást a kettes blokk 1-es aknájában keletkező üzemzavarhoz kapcsolódó szellőzési feladatok jelentették. Tavaly év végén fejeződött be a klíma és szellőzőgépek rekonstrukciójának első üteme, ennek keretében az erőmű építése óta folyamatosan üzemelő klíma és az elszívógépek cseréjére került sor. A beépített légkezelő berendezések kezelői beavatkozást nem igényelnek, teljesen automatikus üzeműek.

A Csőszer Paks Kft. a projektek méretétől függően 18-25 fővel dolgozik, de mint Éberling János fogalmazott, a munkaerőt megbecsülik, és kétszer is meggondolják, elküldjenek-e valakit. Magyarázatképpen hozzátette: Pakson rendkívül szigorú előírásoknak kell megfelelnie minden egyes munkavállalónak, oktatásokon kell részt vennie, vizsgákat kell tennie, hogy önálló munkavégzésre jogosult legyen. Az atomerőműben végzett folyamatos megbízások mellett természetesen más projektekben is részt vesznek, a tulajdonos példaként a Kereskedelmi és Hitelbank paksi fiókjának építészeti és épületgépészeti munkáit, illetve a Bátaapátiban épült radioaktívhulladék-tároló szellőzési feladatait emelte ki. Idén pedig saját telephelyfejlesztésük kerül a középpontba.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka