Felhívás 2020 legjelentősebb innovációs teljesítményének elismerésére

A Magyar Innovációs Alapítvány – a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen – a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal fő­támogatá­sá­val, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrár­minisztérium, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával 29. alkalom­mal hirdeti meg a Magyar Innovációs Nagydíj pályázatot.


A 2020. év legjelentősebb innovációs teljesítményét elismerő Magyar Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítmények további, összesen nyolc kategóriában kaphatnak díjat:

  • a 2020. évi Ipari Innovációs Díj
  • a 2020. évi Informatikai Innovációs Díj
  • a 2020. évi Agrár Innovációs Díj
  • a 2020. évi Környezetvédelmi Innovációs Díj
  • a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala Innovációs Díja
  • a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díja
  • „Alapkutatástól a piacig” 2020. évi Innovációs Díj (NKFIH)

A legeredményesebb, 2018. január 1. után alapított innovatív startup vállalkozás pedig a Magyar Innovációs Szövetség „2020. év legjobb startup vállalkozása” Díját nyeri el.

A díjak ünnepélyes átadására 2021 áprilisában kerül sor.

A pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások, illet­ve szervezetek vehetnek részt, amelyek 2020-ban kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel (új termékek, új eljárások, új szol­gáltatások értékesítése stb.) jelentős üzleti hasznot értek el. Az innováció kiindulási alapja tudományos kutatás, műszaki-fejlesztési eredmény, szabadalom, know-how alkalmazása, technológiatranszfer stb. lehet.

A bírálóbizottság a Magyar Innovációs Alapítvány Kuratóriuma által felkért tudósokból, vezető gazdasági szakemberekből áll, elnöke Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

A bírálóbizottság az innovációból 2020-ban elért eredmény/árbevétel és egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett az innováció eredetiségét, új­szerűségét, társadalmi hasznosságát, valamint a pályázat kidolgozottsá­gának színvonalát is értékeli.
A bírálóbizottság által meghozott döntés végleges, fellebbezésnek helye nincs.
Előző Innovációs Nagydíj pályázatokon díjazott innovációval újból pályázni nem lehet.

A nevezéshez szükséges dokumentumok
Beadási határidő: 2021. február 10., 15 óra
  • 1 oldalas összefoglaló, amely a www.innovacio.hu/innonagydij oldalon tölthető ki;
  • Részletes leírás a megvalósításról, az innová­cióból elért piaci, illetve gazdasági eredményről (árbevétel/eredmény, piaci részesedés növekedése stb.), valamint arról, hogy külső (pályázati) forrás mennyiben segítette az innovációs teljesítmény elérését, összesen maximum 10 A/4-es oldalon;
  • Referenciák igazolása (szakvélemény, vevők véleménye, fotó, videofilm, szakcikk stb.);
  • Nyilatkozat a közölt adatok, információk, valamint a szellemi tulajdonvédelmi jogok hitelességéről.
A részletes leírást és a nyilatkozatot pdf-for­mátum­ban kell feltölteni az innovacio.hu/innonagydij oldalra.
További információ az innovacio.hu, az innovacio@innovacio.hu elérhetőségeken és a 06-1-430-3330-as telefonszámon kapható.

 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka