2014. június: jegyzet, portré, tudomány, it, disszemináció, innováció, paragrafus, atomenergia, közlekedés, zöldkörnyezet, építés, robotika
2014. május 30.

Festékipari Kutató Kft. ● festekkutato.hu

Felületvédelmi munkálatok tervezése és ellenőrzése Pakson

A festékipari szakértők feladata a minőségi felület­védelem biztosítása. A festési, felületvédelmi munkák hatékonyságának, minőségének felté­tele a helyi igényeknek leginkább megfelelő technológia kidolgozása, a festékbevonat helyes megválasztása és a kivitelezés ellenőrzése.


A Festékipari Kutató Kft. szakemberei 1997 óta folyamatosan részt vesznek a Paksi Atomerőműben folyó felületvédelmi feladatok tervezésében és a kivitelezés ellenőrzésében. A technológiák kiterjednek mind a primer, mind a szekunder körben a szénacél és betonfelületekre felhasznált bevonóanyagok alkalmazási előírásaira.

Kültéri acélszerkezetek felületvédelmi munkálatainak helyszíni ellenőrzése

A cég munkatársai végezték 1998-ban a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója építésekor az acélberendezéseken kialakított bevonatrendszerek ellenőrző vizsgálatait, majd a földrengésvédelmi megerősítés során a festési munkálatok helyszíni műszaki ellenőrzését.
Az atomerőmű területén található bevonatrendszereket folyamatosan karban kell tartani. A szigorodó környezet-, tűz- és munka­védelmi előírások betartása érdekében új, korszerűbb bevonatrendszereket – magasabb szilárdanyag- és kisebb VOC (azaz illékony szerves vegyület) tartalmú, lehetőleg vízzel hígítható bevonóanyagokat – kell alkalmazni.
A kiválasztott új festékek laboratóriumi tesztelését követően kerül sor a megfelelő felhordási technológia kidolgozására, továbbá valamennyi kísérő dokumentáció összeállítására. A Festékipari Kutató Kft. több évtizedes szakmai múltja, mérnökeinek sikeres működése alapozta meg a festékipari vizsgálatokkal, felületvédelmi szakértéssel, kutatás-fejlesztéssel és festékgyártással foglalkozó önálló vállalkozás széles körű elismertségét.•

 
Innotéka