2013. február 5.

Festékipari Kutató Kft. • festekkutato.hu

Festési munkálatok tervezése, ellenőrzése Pakson

A festékipari szakértők feladata a minőségi felületvédelem biztosítása. A festési, felületvédelmi munkák hatékonyságának, minőségének feltétele a helyi igényeknek leginkább megfelelő technológia kidolgozása, a festékbevonat helyes megválasztása és a kivitelezés ellenőrzése.


A Festékipari Kutató Kft. szakemberei 1997 óta folyamatosan részt vesznek a Paksi Atomerőműben folyó felület­védelmi feladatok tervezésében és a kivitelezés ellenőrzésében. A technológiák kiterjednek mind a primer körben, mind a szekunder körben a szénacél és betonfelületre felhasznált be­vonóanyagok alkalmazási előírásaira.
A cég munkatársai végezték 1998-ban a Kiégett Kazetták Átmeneti Tárolója építésekor az acélberendezéseken kialakított bevonatrendszerek ellenőrző vizsgálatait, majd a földrengésvédelmi megerősítés során a festési munkálatok helyszíni műszaki ellenőrzését.

Gyorsított időjárásállóság-vizsgálat

Az atomerőmű területén található be­vonatrendszereket folyamatosan karban kell tartani. A szigorodó környezetvédel­mi, tűzvédelmi és munkavédelmi előírások be­-tartása érdekében új, korszerűbb bevo­nat­rendsze­reket – magasabb szilárdanyag- és kisebb VOC (azaz illékony szerves vegyület) tartalmú, le­hetőleg vízzel hígítható be­vonóanyagokat – kell alkalmazni.
A kiválasztott új festékek laboratóriumi tesztelését követően kerül sor a megfelelő felhordási technológia kidolgozására, továbbá valamennyi kísérő dokumentáció össze­állítására.

Az M6-os autópálya hídjának festése

A Festékipari Kutató Kft. több évtize­des szakmai múltja, mérnökeinek sikeres működése alapozta meg a festékipari vizsgá­latokkal, felületvédelmi szakértéssel, kutatás-fejlesztéssel és festékgyártással foglalkozó önálló vállalkozás széles körű elismertségét.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka